Säsongens första seger för damerna
2020-10-12 09:53

AIK dam tar säsongens första seger mot Luleå Stars 71-56

Damlaget tog i lördags säsongens första seger när man besegrade Luleå Stars med 71–56.

AIK startade starkt och tog en betryggande ledning tidigt med 13–1. Den ledningen höll sig genom hela första perioden som slutade 26–12 och hade Tilda Trygger ”written all over”. Hon tog returer, gjorde assists, blockade och gjorde poäng.

AIK startar anda perioden lite skakigare, vilket resulterar i att man släpper in Stars i matchen som gör en 9–0 run signerad Maja Magnusson. Hon gör 7 av dessa 9 poäng på egen hand. Perioden fortsätter på samma vis för AIK, med många bollar som inte vill i korgen, vilket resulterar i att perioden slutar 10–16 till Stars och resultatet är 36-28 när vi går till halvtidsvila.

Efter halvtidsvilan är det fortsatt ring ut för AIK och Stars gör de första poängen, sen vänder trenden och Louise Ovner och Tilda Trygger gör tillsammans 17 poäng i den andra perioden som AIK vinner med 21–14, (57–42).

Nu är det 10 minuter kvar och båda lagen startar perioden starkt och Stars ligger bara under med 10 poäng. Stars orkar däremot inte hela vägen och perioden slutar lika 14–14.

Därmed slutar matchen 71–56 och en betryggande vinst för AIK´s damer som denna match leds av lagets yngsta spelare, Tilda Trygger, född 2006.

Värt att nämna är att i AIK gör bänkspelarna lika mycket poäng som fösta femman och man hade hela 27 assists under matchen. AIK vinner också returtagningen med god marginal.