AIK ALDRIG NÄRA I LUND
2020-10-24 21:41

Lagkaptenen Serkan Inan saknades när AIK under lördagen förlorade sin andra raka match då Eos Basket blev för svåra. Slutsiffrorna: 96-81

Det var en poängrik första period där Eos för det mesta låg tre-fem poäng före. I AIK handlade mycket om Mario Blazevic som var het under perioden och stod för åtta poäng och fyra assist. Den första quarten slutar 30-25 efter att Tunde Wahlberg  Fasasi satt en tvåa på ”buzzer beater”

AIK hade svårt med skyttet under matchen och speciellt med trepoängskotten som under andra perioden mestadels gick ”ring ut”. Efter fem minuter spelat var ställningen  35-34. På 30 sekunder stod Eos för sex poäng och  kunde åter gå upp i en klar ledning som de senare aldrig skulle släppa. AIK vinner andra perioden 20-22. Totalställningen i paus 50-47.

Vi fick vänta nästan två minuter på tredje periodens första poäng och det tog drygt fyra minuter innan AIK kunde sätta sina första.  Det var en mycket poängsnål period där Eos efter halva quartern hade en tiopoängsledning.  Inför sista perioden är ställningen 67-56. Periodsiffrorna 17-9. En mycket svag AIK-period men än fanns det chans till seger.

Likt förra helgens hemmamatch så lyckas AIK aldrig göra den sista quartern spännande. Det var hemmalaget som fortsatt hade taktpinnen och efter tre minuter var avståndet sjutton poäng. Den sista fem minuterna var mest en transportsträcka. Perioden slutar 29-25 och slutresultatet blir 96-81. Eos har fått en lysande start på säsongen med serieledning och fem raka segrar. Matchens poängspelare blev hemmalagets Joel Svensson på 22 poäng. AIK får titta framåt mot nästa helg när man möter Kalmar Saints på bortaplan.