STORFÖRLUST I KALMAR
2020-11-02 16:30

AIK förlorade under söndagen borta mot Kalmar Saints, lagets tredje raka förlust. Siffrorna: 115-82

Det blev åka av för AIK i den första perioden, Kalmar kunde göra lite som de ville och efter fem minuters spel var ställningen 17-4. Hemmalaget var bättre på allt och hade fri lejd fram under korgen. När Kalmars Tobias Sjöberg satte 19-6 så gjorde han det efter att han missat två gånger men kunde gång på gång ta sin egen retur och sätta den på tredje försöket. En situation som speglade den första perioden som slutade 28-12. AIKs enda ljusglimt var Tunde Vahlberg Fasasi som stod för sju av lagets tolv poäng.

Den andra perioden inleddes som den första slutade och efter tre minuter var avståndet uppe i 20 poäng. Ställningen :39-19. Under den andra halvan av perioden spelar AIK något bättre. Man blir mer löpvilliga och får enklare att hitta skottlägen. AIK vinner den andra perioden och går in i paus med lite medvind i ryggen. Periodsiffrorna 26-27. Totalställning 54-39

Känslan inför tredje quartern var att en bra start från AIK skulle ge ordentligt liv i matchen. Det var dock Kalmar som återigen skulle ta tag i matchen. Hemmalaget var precis som i den första perioden klart mer effektiva och efter drygt sex minuter spelat var ställningen 79-52 och matchens kändes avgjord. AIK sprattlar till i slutet och periodsiffrorna blir 31-26. Ställningen inför sista akten: 85-65. Värt att notera är att David Hult själv står för 10 poäng under periodens sista fyra minuter

Ett frustrerat AIK hade ett omöjligt läge inför sista perioden som mest var en väntan på slutsignalen. Det var ett tag poäng i nästan varje anfall. Den sista quartern slutar 30-17 och slutresultatet blir 115-82. Kalmar tar femte raka segern. AIK har fått en tung start med en seger på fem matcher.

Statistik AIK: Topp fem

Erkan Inan: 19 poäng, 1 assist, 3 returer

David Hult: 14 poäng, 4 returer