HÖGSBO STARKARE I VASALUNDSHALLEN
2020-10-18 15:05
Högsbo besegrade under lördagen AIK i Vasalundshallen. Siffrorna skrevs till 77-88

Den första quartern var överlag mycket jämn. AIK startade bäst och hade efter sex minuters spel en ledning med fem poäng. De sista fyra minuterna av perioden var dock Högsbos som tog sig både ikapp och förbi. Efter första quartern var ställningen 17-18.

Quart två var relativt poängsnål. Högsbo hade ledningen genom hela perioden men endast med ett fåtal poäng. Med 2:30 kvar av perioden var ställningen 28-29. Bortalaget springer dock ifrån lite under slutminuterna och ställningen i halvtid är 30-37. Perioden sluatde 13-19. I början av perioden fick publiken för första gången se nyförvärvet Andrew Ferguson Holmes i spel.

Känslan inför den tredje perioden var att den skulle bli avgörande. Ytterligare en periodseger för Högsbo skulle göra det svårt för AIK att vinna matchen.  AIK inleder perioden lovande med en trepoängare från Erkan Inan redan efter 15 sekunder och avståndet var snabbt nere i ynka en poäng. Högsbo tog dock återigen över matchen och 39-43 efter 2:30 spelat var efter halva perioden 41-51. Den ditills största ledningen för något lag i matchen. Högsbo var klart mer effektiva när det kommer till trepoängsskott och AIK hade samtidigt svårt att hantera bortalagets Tony Vitali under korgen. Andra perioden slutar 27-29. Totalställlningen inför sista akten: 57-66. Inget ointagligt försprång

Matchen blir dock aldrig riktigt spännande. Högsbo håller ett avstånd på runt tio poäng under hela perioden. AIK försöker sätta press på göteborgarna och gick under de sista fem minuterna över till ett zonförsvar och började ta mer trepoängsskott. Man kommer aldrig nära och den sista perioden slutar 20-22. Slutresultatet i matchen skrivs till 77-88. Högsbos tredje raka seger för säsongen. Planens bästa spelare var helt klart bortalagets Tony Vatali som stod för 26 poäng, 3 assist och 12 returer

Statistik: Topp 5. AIK

Erkan Inan: 21 poäng, 9 assist, 5 returer

Serkan Inan: 11 poäng, 3 assist, 5 returer