SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Valberedning

AIK Basketförening är en förening av och för medlemmarna. Föreningen har ca 1600 medlemmar (via medlemskap i AIK) varav ca 500 aktiva medlemmar i form av spelare. Du som medlem i AIK Basket har möjlighet att påverka föreningens utveckling genom att vara en aktiv och engagerad medlem. Du kan vara delaktig i föreningen genom att vara ideellt engagerad, delta på årsmöten, lämna in motioner eller på annat sätt ge input till styrelsen eller valberedningen.

 

Valberedningens funktion och uppdrag
Under paragraf 23 § i föreningens stadgar beskrivs valberedningens utformning och uppdrag på ett kortfattat sätt. Valberedningens roll i en förening är att delvis granska och utvärdera den sittande styrelsens arbete, men framför allt att se vilka behov föreningen har för att kunna bedriva en så bra verksamhet som möjligt och utifrån dessa behov hitta personer som är lämpliga och kompetenta kandidater för att sitta i föreningens styrelse. Valberedningen lägger fram sitt förslag till styrelse på föreningens årsmöte som medlemmarna sedan får ta ställning till.

Medlemmar kan såklart välja att kandidera till styrelsen eller nominera annan medlem på årsmötet även om de inte är med i valberedningens framarbetade förslag. Medlemmar kan även kandidera och nominera andra medlemmar till valberedningen som väljs under årsmötet.

Engagera dig i AIK
Är du intresserad av att sitta i styrelsen för AIK Basketförening eller vill nominera en kandidat till styrelsen, skicka ett mail till valberedningens via info@aikbasket.se

 

Skriv en kortfattad presentation om dig/din kandidat, vad du eller hen kan bidra med samt lämna tydliga kontaktuppgifter (mail och telefonnummer). Valberedningen kommer att kontakta alla som har hört av sig.

 

Är du intresserad av att vara en del av AIK Basket men inte vill sitta i en styrelse, kontakta klubben via info@aikbasket.se.

Valberedningen AIK Basket

Jobel Tekle (ordförande), Ebba Stenman, Elias Nilsson

 



 
Våra partners