SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till

Kom och se USM för F15 i Vasalundshallen!
2021-10-22 11:46

AIK Basket arrangerar USM för F15 kvalomgång 1 helgen 23-24 oktober. 

Säker seger för AIK i rullstolsbasketens premiär
2021-10-22 10:35

AIK vann en säker seger mot Nacka HI i premiären i rullstolsbasket 17 oktober. Segersiffrorna skrevs till 70-45.  Det var ett laddat och kanske ett lite nervöst AIK som började matchen trevande och osäkert, vilket kanske kan förklaras med att det inte spelats match över ett år. Men efterhand kom laget igång och AIK utnyttjade sin snabbhet och rullstolsteknik på ett bra sätt. 

 

Nästa match är om två veckor och då hoppas vi på en ny seger och bra rullstolsbasket.

AIK Basket öppnar anmälan för HalloweenCamp!
2021-10-13 22:30

AIK Basket öppnar anmälan till Halloween Camp under höstlovet, för spelare födda 2006-2013

Ha en fartfylld vecka med en massa fokus på individuell workout samt en del aktiviteter utanför basketplanen.


Datum: 1-4 November (vecka 44)

Plats: Vasalundshallen & Bagartorpshallen

Tid: 09.00 - 15.00

Ingår: Lunch, mellanmål, T-shirt, en massa bra träning och skoj!


Det kommer att erbjudas spännande och intressant träning på olika nivåer med framförallt fokus på individuella skills.

Vi kommer att ha deltagande ledare från bland annat AIK Baskets Dam & Herrlag.
En återkommande ledare till detta camp är Andrew Ferguson och en ny ledare för i år är point guarden Jerel Blassingame som kommer senast från spel i Frankrike men även spelat i ett flertal länder på högsta nivån (EuroLeague meriterad spelare).

 
Fokusområde/Tema: Individuell Skills


Pris: 1200:-
Inbetalning sker till AIK Basket Bankgiro 5274-9405. Ange namn vid inbetalning


Länk för anmälan

 

Vid frågor eller funderingar kontakta:

Mark Celedon (verksamhetsansvarig)
Tel.nr:  076-3211897
Mejl:   info@aikbasket.se


Go AIK Basket!!

Kort om AIK Baskets årsmöte 2021-2022
2021-10-06 22:04

Tisdagen den 28 september höll AIK Basket ordinarie årsmöte för 2021-2022 i Solna Gymnasiet. 

 

Styrelsen föredrog verksamhetsberättelsen för verksamhetsår 2020-2021, ett år präglat av att hantera effekterna av Covid-19 pandemin samt fortsatt skuldsanering med föreningens ekonomin. Trots inställd tränings- och tävlingsverksamhet som drabbat det sportsliga negativt fanns det ljusglimtar under verksamhetsåret. Samarbetet med Solna stad har fortsatt utvecklats i positiv riktning och under ett svårt ekonomiskt år för många företag har AIK Basket ändå slutit upp med Norrenergi som ny sponsorpartner. ICA Järvastaden och Peab har även anslutit sig till 2015-gruppen. 

 

Årets resultat uppgår till ca 807 tkr. Det egna kapitalet är dock alltjämt negativt (-460 tkr), att jämföras med ingående eget kapital (-1267 tkr). En fortsatt sanering av föreningens ekonomiska ställning har högsta prioritet. Den långsiktig ambitionen är att fortsätta utveckla ungdomssidan och att ha representationslagen i ligan, men då måste de ekonomiska förutsättningarna vara på plats, bland annat för att infria framtida elitlicenskrav.

 

Fjolårets vice ordförande Robert Jönsson valdes till ny ordförande för AIK Basket. Den nya styrelsen består av en ordförande, åtta ledamöter och två suppleanter. Läs mer om styrelsen här.

 

Föreningen har även instiftat ett nytt pris, Årets AIK:are. Under årsmötet tillkännagavs att årets pristagare är Lucia Moberg med motiveringen:

 

"En eldsjäl i ordets rätta bemärkelse. Alltid med ett leende på läpparna och med en kram nära till hands. Vare sig hon sitter i sekretariatet, är uppe med tuppen för att ta emot minignagare eller ordna med ett schema till vår kiosk. Utan Lussi skulle föreningen AIK Basket stå stilla.”

 

Stort grattis Lucia!

 

Dokument från årsmötet hittar du här.

Norrenergi fortsätter samarbetet med AIK Basket
2021-09-30 16:19

Det Solnabaserade energibolaget Norrenergi fortsätter sitt samarbete med AIK Basket.

 

– Vi är jätteglada att fortsätta vårt samarbete med AIK Basket, som pågått i flera år. Vi ser verkligen fram emot att få fortsätta delta i klubbens verksamhet, och framför allt i ert viktiga arbete med att ge meningsfull sysselsättning åt barn och unga i våra ägarkommuner. För oss är det ännu ett viktigt sätt att vara med och skapa förutsättningar för en hållbar stadsutveckling, säger Maria Carvinge, marknadschef Norrenergi.

 

Norrenergi är ett lokalt energibolag som värmer fler än 100 000 människor varje dag i Solna, Sundbyberg och närliggande områden genom att streama varmt vatten i rör under marken. Med sin fjärrvärme ser de till att våra hallar är uppvärmda och att det finns varmvatten i duschen. 9 av 10 hus i området får sin uppvärmning från Norrenergi.

 

Förutom samarbeten som ger kraft att bygga mer hållbara städer bidrar Norrenergi också till vår miljö genom att deras värme är 99,7 procent förnybar och miljömärkt med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. En märkning som ställer höga krav, bland annat för att värna den biologiska mångfalden.

 

– Vi är väldigt glada att få fortsätta ha Norrenergi som samarbetspartner till oss på AIK Basket. En lokal partner som delar vår syn på vikten av att bidra till långsiktigt hållbara samhällen där idrott och föreningsliv är en viktig pusselbit, säger Robert Jönsson, ordförande AIK Basket.

Nyheter från våra lag
Damer B, 22/10 15:29 
P08, 15/10 10:28 
P07, 14/10 17:56 
Damer B, 14/10 13:51 
 
Våra partners