SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till

Förändringar i coachstaben för herrlaget
2021-11-23 11:00

AIK Basket genomför en förändring i coachstaben för herrlaget. Ny head coach blir Ridwan Chowdhury som tar steget från assisterande coach. Till sin hjälp har han Reino Toomson som lyfts upp från Herrar B samt Markus Eklund Brkic. 

 

Vi tackar Vasilis Skarlatos för sitt hårda jobb och ser fram emot ett fortsatt samarbete men då i Herrar B.

Bli medlem i AIK
2021-10-26 08:43

AIK är en av Nordens största idrottsföreningar. Känner du samma glädje och stolthet att vara AIK:are som våra drygt 20 000 medlemmar ska naturligtvis även du bli medlem i Allmänna Idrottsklubben!

 

Att vara medlem i Allmänna Idrottsklubben med sin fantastiska och anrika historia är inte bara ärofyllt och en härlig känsla av glädje och stolthet. Det är också en möjlighet att vara med och stödja vårt kära AIK. Ditt medlemskap har betydelse för alla idrotter inom AIK, tillsammans har vi resurser för att verksamheterna skall fungera.

 

Medlemsavgiften betalas per kalenderår. Medlemskap som tecknas från 1 oktober gäller för innevarande samt nästkommande år. Medlemsavgiften aviseras årligen i november.  

 

ÄR DU REDAN MEDLEM SÅ VARFÖR INTE VÄRVA EN TILL!

 

Läs mer om hur du tecknar medlemskap på AIK huvudförenings webbplats

 

 

Säker seger för AIK i rullstolsbasketens premiär
2021-10-22 10:35

AIK vann en säker seger mot Nacka HI i premiären i rullstolsbasket 17 oktober. Segersiffrorna skrevs till 70-45.  Det var ett laddat och kanske ett lite nervöst AIK som började matchen trevande och osäkert, vilket kanske kan förklaras med att det inte spelats match över ett år. Men efterhand kom laget igång och AIK utnyttjade sin snabbhet och rullstolsteknik på ett bra sätt. 

 

Nästa match är om två veckor och då hoppas vi på en ny seger och bra rullstolsbasket.

AIK Basket öppnar anmälan för HalloweenCamp!
2021-10-13 22:30

AIK Basket öppnar anmälan till Halloween Camp under höstlovet, för spelare födda 2006-2013

Ha en fartfylld vecka med en massa fokus på individuell workout samt en del aktiviteter utanför basketplanen.


Datum: 1-4 November (vecka 44)

Plats: Vasalundshallen & Bagartorpshallen

Tid: 09.00 - 15.00

Ingår: Lunch, mellanmål, T-shirt, en massa bra träning och skoj!


Det kommer att erbjudas spännande och intressant träning på olika nivåer med framförallt fokus på individuella skills.

Vi kommer att ha deltagande ledare från bland annat AIK Baskets Dam & Herrlag.
En återkommande ledare till detta camp är Andrew Ferguson och en ny ledare för i år är point guarden Jerel Blassingame som kommer senast från spel i Frankrike men även spelat i ett flertal länder på högsta nivån (EuroLeague meriterad spelare).

 
Fokusområde/Tema: Individuell Skills


Pris: 1200:-
Inbetalning sker till AIK Basket Bankgiro 5274-9405. Ange namn vid inbetalning


Länk för anmälan

 

Vid frågor eller funderingar kontakta:

Mark Celedon (verksamhetsansvarig)
Tel.nr:  076-3211897
Mejl:   info@aikbasket.se


Go AIK Basket!!

Kort om AIK Baskets årsmöte 2021-2022
2021-10-06 22:04

Tisdagen den 28 september höll AIK Basket ordinarie årsmöte för 2021-2022 i Solna Gymnasiet. 

 

Styrelsen föredrog verksamhetsberättelsen för verksamhetsår 2020-2021, ett år präglat av att hantera effekterna av Covid-19 pandemin samt fortsatt skuldsanering med föreningens ekonomin. Trots inställd tränings- och tävlingsverksamhet som drabbat det sportsliga negativt fanns det ljusglimtar under verksamhetsåret. Samarbetet med Solna stad har fortsatt utvecklats i positiv riktning och under ett svårt ekonomiskt år för många företag har AIK Basket ändå slutit upp med Norrenergi som ny sponsorpartner. ICA Järvastaden och Peab har även anslutit sig till 2015-gruppen. 

 

Årets resultat uppgår till ca 807 tkr. Det egna kapitalet är dock alltjämt negativt (-460 tkr), att jämföras med ingående eget kapital (-1267 tkr). En fortsatt sanering av föreningens ekonomiska ställning har högsta prioritet. Den långsiktig ambitionen är att fortsätta utveckla ungdomssidan och att ha representationslagen i ligan, men då måste de ekonomiska förutsättningarna vara på plats, bland annat för att infria framtida elitlicenskrav.

 

Fjolårets vice ordförande Robert Jönsson valdes till ny ordförande för AIK Basket. Den nya styrelsen består av en ordförande, åtta ledamöter och två suppleanter. Läs mer om styrelsen här.

 

Föreningen har även instiftat ett nytt pris, Årets AIK:are. Under årsmötet tillkännagavs att årets pristagare är Lucia Moberg med motiveringen:

 

"En eldsjäl i ordets rätta bemärkelse. Alltid med ett leende på läpparna och med en kram nära till hands. Vare sig hon sitter i sekretariatet, är uppe med tuppen för att ta emot minignagare eller ordna med ett schema till vår kiosk. Utan Lussi skulle föreningen AIK Basket stå stilla.”

 

Stort grattis Lucia!

 

Dokument från årsmötet hittar du här.

Nyheter från våra lag
P07, 25/11 18:33 
P12, 13/11 13:58 
 
Våra partners