Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
AIK BASKET

Välkommen till

SPELA BASKET UNDER PÅSKLOVET! 6-8 APRIL PÅSKLOVSCAMP
2020-03-26 10:20
AIK Basket arrangerar under påsklovet ett camp för spelare födda 2005-2011.

Spendera påsklovet i Vasalund med kompisar och träna basket i dagarna tre.

Bra träning med herrlagets coach Vasilis Skarlatos, Poria Goniband och andravälutbildade coacher utlovas.

PRIS: 750:-
PLATS: Vasalundshallen
DAGAR: 6-8 April
TIDER: 09:00-15:00
I avgiften ingår träning, lunch samt T-shirt!
ANMÄLAN SKICKAS TILL:camp@aikbasket.se
Uppdatering tisdag 17 mars med anledning av Corona
2020-03-17 17:11

Under eftermiddagen idag tisdag den 17 mars har AIK Basket styrelse fattat ett nytt beslut angående träningsverksamhet i föreningen. Vi stoppar all träning/ verksamhet inomhus. Vi uppmuntrar däremot lag att träffas för promenader/löpturer utomhus.
Styrelsen har ett nytt möte i helgen igen för att fatta eventuellt nya beslut i frågan.

Vi stänger Vasalundshallen och övriga hallar from idag tisdag den 17 mars kl 17.00.

Ni når styrelsen på styrelsen@aikbasket.se

Svartgula hälsningar
Styrelsen

Uppdatering med anledning av coronavirus fredag kl. 17.00
2020-03-13 17:05


Idag under eftermiddagen har AIK Basket styrelse beslutat: 


  • All ordinarie träning fortsätter som planerat. Vi följer självklart fortsätt folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vill spelare stanna hemma så väljer man att göra det. Meddela tränare och lagledare som vanligt. 
  • Till er som väljer att träna vill vi påminna om att vara noga med handhygienen. Tvätta händerna ordentligt både innan och efter träning. Dela inte vattenflaskor med varandra och var noga med generell hygien. Att träna, äta och sova ordentligt är mycket viktiga faktorer för att hålla sin kropp frisk och kry.  
  • Varje dag vid 13.30 har styrelsen en avstämning för att eventuellt fatta nya beslut. Detta gäller tills vidare och att vi kommunicerar något annat. 
  • Vasalundshallen har öppet som vanligt i helgen. 
  • AIK Basket planerar att genomföra läget på påsklovet enligt plan. Skulle det vara så att läget förändras kan vi i styrelsen komma att fatta ett nya beslut. Skulle vi behöva ställa in lägret kommer självklart all avgift att återbetalas. 


Har ni frågor eller funderingar kontakta oss i styrelsen på styrelsen@aikbasket.se


Trevlig helg och ta hand om varandra. 

Svartgula hälsningar 

Styrelsen för AIK Basket 

Uppdatering Coronavirus torsdag kväll den 12 mars
2020-03-12 21:05

Under kvällen har Svenska Basketbollförbundets styrelse beslutat att avsluta säsongens tävlingsverksamhet fram till den 30 april. För AIK Basket betyder det att vårt herr- och damlag slutar sitt seriespel nu. För alla lag som deltar i RM/SM betyder det att slutspelet tyvärr är inställt. Beslutet är mycket tråkigt men självklart något som vi i AIK Basket står bakom och följer. 


Här finns Svenska Basketbollförbundets pressmeddelande att läsa: https://www.basket.se/Nyheter/nyheterfransbbf/svenskbasketavslutarsasongenstavlingsverksamhet/


AIK Basket styrelse har under fredagen alt helgen ett styrelsemöte där vi diskuterar frågan vidare och hur vi ska avsluta säsongen på bästa sätt för alla inblandade. Vi återkommer igen när vi har ny information att delge. 


Ta hand om varandra! 


Svartgula hälsningar 

AIK Basket styrelse 

Uppdatering Coronavirus
2020-03-12 15:05
Uppdatering Coronavirus torsdag den 12 mars 
Folkhälsomyndigheten ser tecken på samhällsspridning i Region Stockholm (och i Västra Götalandsregionen). Samhällsspridning i hela landet ser myndigheten inte, men risknivån höjs nu till den högsta – mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige. Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas nu att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. 

I AIK Basket vill vi uppmana alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga att stanna hemma från träning. Det gäller tränare, ledare, föräldrar och självklart spelare. 

Vi har tidigare informerat om att AIK Basket följer allmänna riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. Det gäller fortsatt. 

Vi fortsätter att tänka på: 
  • Tänk på att tvätta händerna ofta och ordentligt.
  • Vi delar inte vattenflaskor med varandra och håller god hygien som alltid. Vi duschar efter träning och byter träningskläder.

Övrig verksamhet om matcher, turneringar med mera ber vi att återkomma om. Vi följer Riksidrottsförbundet, Svenska Basketbollförbundet och Stockholms Basketdistriktsförbund rekommendationer. Så snart vi har ny information återkommer vi. 

Håll dig uppdaterad
Vi vill uppmana alla att själva följa utvecklingen och hålla er uppdaterade på vad gäller i sakförhållanden och information:

Svartgula hälsningar 
Styrelsen för AIK Basket 
Nyheter från våra lag
 
Våra partners