Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till

Uppdatering COVID-19
2020-11-18 17:20

Uppdatering: COVID-19


AIK Basket har med anledning av FHM:s nya uppmaning samt de rekommendationer som Stockholms Basketbollförbund och Svenska Basketbollförbundet tagit fram beslutat följande;


Seniorverksamhet:

Herr A: Matcher och inomhusträningar ställs in tillsvidare

Dam A & Rullstol A: Matcher & inomhusträningar ställs in tillsvidare
Herr B & Dam B: Matcher och inomhusträningar ställas in tillsvidare

Motionsverksamhet: Alla träningar och matcher ställs in (ex Herrar Division III)


Ungdomsverksamhet:

U19 & U17: Matcher och inomhusträningar kommer att ställas in tillsvidare

2005 och yngre: Förbundet kommer flytta alla matcher fram tills juluppehållet. Träningar kommer fortlöpa men utan kontakt. Alla spelare MÅSTE ha med sig egen boll och vattenflaska. Samt att tidigare krav på att vara symtomfri återstår.

När det gäller USM/RM kommer Svenska Basketbollförbundet att skjuta dem framåt i tiden.


Övrig verksamhet:

Kiosken stängs tillsvidare.

Styrelsen kommer att informera fortlöpande om eventuella ändringar i restriktionerna. Ovanstående gäller tillsvidare (minst till 13/12-2020)

 

Folkhälsomyndigheten har, efter samråd med bland annat smittskyddsläkarna i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland, fattat beslut om skärpta allmänna råd.

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

 

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/


Med Vänliga Hälsningar
Mark Celedon & Styrelsen AIK Basket

STORFÖRLUST I KALMAR
2020-11-02 16:30

AIK förlorade under söndagen borta mot Kalmar Saints, lagets tredje raka förlust. Siffrorna: 115-82

Det blev åka av för AIK i den första perioden, Kalmar kunde göra lite som de ville och efter fem minuters spel var ställningen 17-4. Hemmalaget var bättre på allt och hade fri lejd fram under korgen. När Kalmars Tobias Sjöberg satte 19-6 så gjorde han det efter att han missat två gånger men kunde gång på gång ta sin egen retur och sätta den på tredje försöket. En situation som speglade den första perioden som slutade 28-12. AIKs enda ljusglimt var Tunde Vahlberg Fasasi som stod för sju av lagets tolv poäng.

Den andra perioden inleddes som den första slutade och efter tre minuter var avståndet uppe i 20 poäng. Ställningen :39-19. Under den andra halvan av perioden spelar AIK något bättre. Man blir mer löpvilliga och får enklare att hitta skottlägen. AIK vinner den andra perioden och går in i paus med lite medvind i ryggen. Periodsiffrorna 26-27. Totalställning 54-39

Känslan inför tredje quartern var att en bra start från AIK skulle ge ordentligt liv i matchen. Det var dock Kalmar som återigen skulle ta tag i matchen. Hemmalaget var precis som i den första perioden klart mer effektiva och efter drygt sex minuter spelat var ställningen 79-52 och matchens kändes avgjord. AIK sprattlar till i slutet och periodsiffrorna blir 31-26. Ställningen inför sista akten: 85-65. Värt att notera är att David Hult själv står för 10 poäng under periodens sista fyra minuter

Ett frustrerat AIK hade ett omöjligt läge inför sista perioden som mest var en väntan på slutsignalen. Det var ett tag poäng i nästan varje anfall. Den sista quartern slutar 30-17 och slutresultatet blir 115-82. Kalmar tar femte raka segern. AIK har fått en tung start med en seger på fem matcher.

Statistik AIK: Topp fem

Erkan Inan: 19 poäng, 1 assist, 3 returer

David Hult: 14 poäng, 4 returer

Tunde Vahlberg Fasasi; 11 poäng, 2 assist, 1 retur

Andrew Ferguson: 9 poäng, 1 assist, 2 returer

Mario Blazevic: 7 poäng, 7 assist, 2 returer

 

AIK ALDRIG NÄRA I LUND
2020-10-24 21:41

Lagkaptenen Serkan Inan saknades när AIK under lördagen förlorade sin andra raka match då Eos Basket blev för svåra. Slutsiffrorna: 96-81

Det var en poängrik första period där Eos för det mesta låg tre-fem poäng före. I AIK handlade mycket om Mario Blazevic som var het under perioden och stod för åtta poäng och fyra assist. Den första quarten slutar 30-25 efter att Tunde Wahlberg  Fasasi satt en tvåa på ”buzzer beater”

AIK hade svårt med skyttet under matchen och speciellt med trepoängskotten som under andra perioden mestadels gick ”ring ut”. Efter fem minuter spelat var ställningen  35-34. På 30 sekunder stod Eos för sex poäng och  kunde åter gå upp i en klar ledning som de senare aldrig skulle släppa. AIK vinner andra perioden 20-22. Totalställningen i paus 50-47.

Vi fick vänta nästan två minuter på tredje periodens första poäng och det tog drygt fyra minuter innan AIK kunde sätta sina första.  Det var en mycket poängsnål period där Eos efter halva quartern hade en tiopoängsledning.  Inför sista perioden är ställningen 67-56. Periodsiffrorna 17-9. En mycket svag AIK-period men än fanns det chans till seger.

Likt förra helgens hemmamatch så lyckas AIK aldrig göra den sista quartern spännande. Det var hemmalaget som fortsatt hade taktpinnen och efter tre minuter var avståndet sjutton poäng. Den sista fem minuterna var mest en transportsträcka. Perioden slutar 29-25 och slutresultatet blir 96-81. Eos har fått en lysande start på säsongen med serieledning och fem raka segrar. Matchens poängspelare blev hemmalagets Joel Svensson på 22 poäng. AIK får titta framåt mot nästa helg när man möter Kalmar Saints på bortaplan.

Statistik AIK topp fem

Tunde Wahlberg Fasasi: 20 poäng, 8 returer

Pars Erenköy: 19 poäng, 1 retur

Erkan Inan: 11 poäng, 7 assist,  3 returer

Marko Blazevic: 10 poäng, 13 assist, 3 returer

Nemanja Jovanovic: 8 poäng, 5 returer

Skribent Lucas Ericsson

Påmminelse Höstlovscampen!
2020-10-19 08:53
AIK Basket arrangerar under höstlovet ett camp för spelare i AIK Basket, födda 2008 - 2012. Spendera fyra fartfyllda dagar av höstlovet i Vasalundshallen tillsammans med AIK Basket, dina lagkamrater, spelare och coacher från föreningen. Lägret kommer innehålla basket, träning och mycket annat. I campet ingår: Lunch, mellanmål & T-shirt. Framåt stolta AIK!Träning och arrangemang anpassas efter för tillfället rådande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.Datum: 25-28 Oktober
Tider: 09:00 - 15:00
Pris: 1150:-
Inbetalning sker till AIK Basket Bankgiro 5274-9405. Ange namn vid inbetalning


Anmälan görs via följande länk

(Sista dag för anmälan 19/10-2020)

HÖGSBO STARKARE I VASALUNDSHALLEN
2020-10-18 15:05
Högsbo besegrade under lördagen AIK i Vasalundshallen. Siffrorna skrevs till 77-88

Den första quartern var överlag mycket jämn. AIK startade bäst och hade efter sex minuters spel en ledning med fem poäng. De sista fyra minuterna av perioden var dock Högsbos som tog sig både ikapp och förbi. Efter första quartern var ställningen 17-18. 


Quart två var relativt poängsnål. Högsbo hade ledningen genom hela perioden men endast med ett fåtal poäng. Med 2:30 kvar av perioden var ställningen 28-29. Bortalaget springer dock ifrån lite under slutminuterna och ställningen i halvtid är 30-37. Perioden sluatde 13-19. I början av perioden fick publiken för första gången se nyförvärvet Andrew Ferguson Holmes i spel.


Känslan inför den tredje perioden var att den skulle bli avgörande. Ytterligare en periodseger för Högsbo skulle göra det svårt för AIK att vinna matchen.  AIK inleder perioden lovande med en trepoängare från Erkan Inan redan efter 15 sekunder och avståndet var snabbt nere i ynka en poäng. Högsbo tog dock återigen över matchen och 39-43 efter 2:30 spelat var efter halva perioden 41-51. Den ditills största ledningen för något lag i matchen. Högsbo var klart mer effektiva när det kommer till trepoängsskott och AIK hade samtidigt svårt att hantera bortalagets Tony Vitali under korgen. Andra perioden slutar 27-29. Totalställlningen inför sista akten: 57-66. Inget ointagligt försprång


Matchen blir dock aldrig riktigt spännande. Högsbo håller ett avstånd på runt tio poäng under hela perioden. AIK försöker sätta press på göteborgarna och gick under de sista fem minuterna över till ett zonförsvar och började ta mer trepoängsskott. Man kommer aldrig nära och den sista perioden slutar 20-22. Slutresultatet i matchen skrivs till 77-88. Högsbos tredje raka seger för säsongen. Planens bästa spelare var helt klart bortalagets Tony Vatali som stod för 26 poäng, 3 assist och 12 returer


Statistik: Topp 5. AIK

Erkan Inan: 21 poäng, 9 assist, 5 returer

Serkan Inan: 11 poäng, 3 assist, 5 returer

Mario Blazevic 11 poäng, 9 Assist, 2 returer

Tunde Vahlberg Fasasi: 10 poäng, 2 assist, 5 returer

Pars Erenköy: 8 poäng, 2 AssistSkribent: Lucas Ericsson


Nyheter från våra lag
 
Våra partners