SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till

AIK Basket är en del av Solna SAM och Idrottsinitiativet
2022-09-06 14:30

AIK Basket är en av många idrottsföreningar i Solna som ingår i Solnas Idrottsföreningars Samorganisation (Solna SAM) med syfte att skapa bra förutsättningar för idrotten som anordnas inom kommunen genom att bland annat bevaka föreningarnas intressen samt uppvakta lokalpolitikerna och kommunen och driva gemensamma frågor. Under detta valår har Solna SAM dragit igång Idrottsinitiativet för att fördjupa och utveckla samarbetet med Solna stad. Med Idrottsinitiativet vill Solna SAM och därmed AIK Basket att kommunen ska ha en långsiktig plan för barn och ungdomars välmående. 

 

En av de mest prioriterade frågorna som drivs mot politikerna är fler träningsanläggningar så att föreningarna kan bedriva sin verksamhet på ett bra sätt och slippa tacka nej till barn och ungdomar som vill idrotta. En enkät från Solna SAM som tidigare skickades ut till idrottsföreningarna i Solna visade att bristen av anläggningar var stor. Solna SAM vill vara en remissinstans vid upprustning och renovering av befintliga anläggningar samt vid etablering av nya idrottsanläggningar för att redan från start kunna sätta fokus på barn och ungdomars rörelsebehov inom såväl organiserad som spontant idrott och påverka att anläggningarna utformas på ett ändamålsenligt sätt. 

 

Solna SAM har även anordnat hearing av de lokala partierna med utfrågningar hur de ser på behovet och vad de vill göra. Glädjande är att alla partier har signalerat att det Solna SAM driver är viktigt och vissa partier har kommit med konkreta förslag för bland annat Skytteholm, Solnahallen och Vasalundshallen. För AIK Baskets del är nyheten om renovering av Vasalundshallen väldigt glädjande och viktig. AIK Basket kommer att följa planerna nära och hoppas kunna ha en positiv och tätt dialog med kommunen om renoveringen. 

 

Prata med era lokalpolitiker inför valet, ställ frågor och visa att dessa frågor är viktiga för Solnas medborgare. Har du Facebook kan du även gå med i Solna SAM:s öppna diskussionsgrupp där du kan diskutera och följa arbetet som görs. 

 

Läs mer om Idrottsinitiativet: 

Artikel från Mitti Solna om Idrottsinitiativet

Artikel från Mitti Solna om Vasalundshallen med vår ordförande Robert Jönsson

Solna SAM:s Idrottsinitativ - Öppen grupp (Facebook)

AIK Basket söker personer till kommande valberedning
2022-08-04 14:59

AIK Basket söker dig som är intresserad av att vara en del av valberedningen kommande verksamhetsår efter höstens årsmöte. 

 

AIK Basket är i ett spännande skede. Det är ett högt tryck av intresseanmälningar, vi har haft sportsliga framgångar och gör intressanta satsningar för kommande säsong, ekonomin pekar åt rätt håll samt vi får positiva signaler från politikerna om satsningar på upprustning av hallar och ungdomsidrotten. För att fortsätta driva klubben framåt behöver vi duktiga och engagerade personer i olika roller, där valbedningen är en av dessa. 

 

Valberedningens roll i en förening är att delvis granska och utvärdera den sittande styrelsens arbete, men framför allt att se vilka behov föreningen har för att kunna bedriva en så bra verksamhet som möjligt och utifrån dessa behov hitta personer som är lämpliga och kompetenta kandidater för att sitta i föreningens styrelse. Valberedningen lägger fram sitt förslag till styrelse på föreningens årsmöte som medlemmarna sedan får ta ställning till.

 

Är du intresserad eller vill veta mer om vad valberedningen gör, hör av dig till nuvarande valberedning eller till styrelsen@aikbasket.se.

 

Johan Thambert (ordf), jthambert@gmail.com 0704-808617
Christopher Broms, christopher.Broms@certezza.net
Helena Toomson. h.toomson@hotmail.com

Intresserad av att sponsra AIK Basket?
2022-07-04 15:45

AIK Baskets verksamhet har under den gångna säsongen aktiverat ca 700 spelare från minignagare till seniornivå i totalt 32 lag och med hjälp av drygt 70 coacher. Det har självklart presterats sportsligt, inte minst med ett SM-guld i rullstolsbasket, men den kanske allra största prestationen är att så många under en hel säsong, präglad av covidpandemi och restriktioner valt att stanna hos oss och kämpat på träningar, i seriespel och ett antal cuper och camps. Vi är grymt stolta över det.

 

Sponsorsamarbeten är en viktig del av att finansiera AIK Baskets verksamhet tillsammans med våra träningsavgifter. Sponsorintäkterna väger tungt då de framför allt hjälper till att hålla träningsavgifterna nere men skapar också förutsättningar för lagen att kunna delta i seriespel, slutspel och cuper. Att hålla nere träningsavgifterna skapar förutsättningar för fler barn och ungdomar att kunna delta. De två̊ senaste säsongerna har vi precis som alla andra idrotter lidit av pandemin som kraftigt har påverkat vår verksamhet, inte bara i hindren som funnits i att hålla verksamheten i gång utan också̊ rent ekonomiskt. De senaste säsongerna har Norrenergi varit vår största sponsor.

 

Som förening ser vi samhällsansvaret som en stor del av vår verksamhet, vi vill säkerställa att vi kan skapa möjligheter för barn och ungdomar att aktivera sig och det gör vi tillsammans med Solna Stad när vi nattvandrar, har vår lördagsbasket och inte minst våra lyckade sommaraktiviteter och camper. 

 

Nu startar arbetet inför nästa säsong som inte minst innefattar att säkra vår verksamhet ekonomiskt. För oss är det viktigt av flera skäl:
- Vi skall fortsätta aktivera barn och ungdomar och vi skall bli fler.
- Vi skall fortsätta ta vårt samhällsansvar.
- Vi skall fortsätta utveckla svensk basket.
- Vi skall ha en stabil ekonomisk plattform för verksamheten.

 

Inför säsong 22/23 har vi därför skapat flera nivåer av partnerskap/sponsorpaket där vi i olika nivåer tillför värde för dig som vill stötta och engagera dig i AIK Basket. Här hittar du allt från det stora engagemanget som är huvudsponsor till att synas med din logotype. Vi genomför också ett antal camper som du har möjlighet att få ditt företagsnamn på och vi är riktigt stora i våra sociala kanaler.

 

Låter det intressant? Titta igenom bifogad presentation (klicka på länken) och tveka inte att höra av dig till styrelsen för en dialog om hur vi gemensamt kan skapa värde.

Rivstarta säsongen med AIK Basket under höstens Kick Off Camp!
2022-07-01 20:06
AIK Basket arrangerar i höst Kickoff Camp för samtliga spelare i AIK Basket! 
 
Rivstarta säsongen tillsammans med dina lagkamrater, spelare och coacher från föreningen. Spendera fyra dagar i och utanför Vasalundshallen. Lägret kommer innehålla basket, träning och mycket annat. Samtliga deltagare erhåller T-shirt.
 
Datum: 8-11 Augusti
Tid: 9.30 - 15.00
Plats: Vasalundshallen
Pris: 1.300:-
 
Inbetalning sker till AIK Basket Bankgiro 5274-9405. Ange namn vid inbetalning.
 
Sista dag för anmälan 25 Juli. Anmäl dig snarast för att säkra din plats.
Hälsning från er ordförande
2022-06-21 13:06

Hej alla AIK Basketmedlemmar,

 

Jag vill börja detta brev med att rikta ett stort tack till alla föräldrar och ideella i vår förening för säsongen 21-22.

 

Arrangemanget av Basketshop open gick väldigt smidigt tack vare den kraftsamling som gjordes utav er alla. Träningsverksamheten har under året fungerat väldigt bra vilket vi ser i utvecklingen av våra barn och ungdomar både som basketspelare och medmänniskor.

 

Men jag vill även tacka för hur vi tillsammans tagit oss igenom de senaste årens mörker med Coronapandemin. Det har inte varit lätt att bedriva basketverksamhet men ni har alltid haft en lösningsorienterad och en positiv attityd. Det är ni som gjort att vår förening är en av få föreningar som knappt tappat några deltagare.

 

Vi har nu äntligen fått positiva signaler från politiken i Solna (både sittande samt opposition) och igår klubbades förslaget om att rusta upp Vasalundshallen och göra det till en Idrottens hus igenom. Det innebär att hallen får ett välbehövligt ansiktslyft och uppfräschning samtidigt som ny yta för basketspelande tillkommer. Det är ett kvitto på att det jobb vår förening lagt ner de senaste åren för att hjälpa Solnas barn och ungdomar gör att vi lyssnas på när det verkligen behövs. En stor bidragande orsak är också den intresseförening vi är en del utav som kallas Solna SAM. Jag uppmanar er alla att bli medlemmar i deras facebookgrupp då de verkar för att Solna skall bli en bättre kommun för idrotten.

 

Tanken är att byggandet av Idrottens hus som kostar ca 100 miljoner börjar någon gång under 2023-2024 och vi kommer självklart att fungera som en remissinstans och vara med och tycka och tänka när det gäller de ytor vi kommer att använda.

 

AIK Basket växer och vi blir fler för varje vecka som går och att mer samt bättre halltider tillkommer är en nödvändighet.

 

Säsongen har varit en väldigt bra sådan med framgångar för rullstolslaget som vann SBLR.

Våra damer gjorde en kanonsäsong efter en tuff start och kom trea i serien.  Det skall bli väldigt spännande att se vad coach Ridde och sportchef Victor Bengtsson kan få ihop för lagbygge till kommande säsong. 

 

I herrlaget blir det en nystart till kommande säsong med coach Fred Drains. Det namnet känns säkert igen för den basketintresserade då han vunnit SM 5 gånger och blivit vald till MVP fyra gånger under sin spelarkarriär. Nu ska vi hjälpas åt att omsätta de kunskaperna till att vinna basketmatcher och utveckla våra talangfulla ungdomar.

 

Ambitionen från föreningen är att långsiktigt ha rullstol, herrar samt damer i Basketligan.

 

Bland våra ungdomslag stack Herrar U-21 och Flickor 06 ut som båda kom trea i USM.

Pojkar 09 vann prestigefyllda Scania cup och Flickor 08 tog hem Stockholmsserien. 

 

Vi kommer inom en väldigt snar framtid att presentera vår verksamhetsplan för hela föreningen som börjar gälla från säsongen 22-23. Tanken är att det dokumentet skall fungera som en riktlinje för hur vi utför vår dagliga verksamhet.

 

Det är inga omvälvande tankar och rutiner som införs men kommer att underlätta för våra ledare och anställda i planerandet och utförandet av säsongen.

 

Med det sagt kommer vi att hålla ett uppstartsmöte inför nästa säsong där denna verksamhetsplan presenteras i sin helhet.

 

Till dess önskar jag er alla en underbar sommar med mycket sol och bad men desto mer basketspelande. 

 

Framåt stolta AIK!

 

Robert Jönsson

Ordförande AIK Basket

Nyheter från våra lag
 
Våra partners