SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till
 
AIK-häftet är här!
2023-05-18 12:57

Vad är AIK-häftet?

AIK-häftet är ett samarbete mellan de fyra största idrotterna inom AIK som bedriver vintersporter. AIK-häftet kostar 999 kronor att köpa och du får då värdecheckar att nyttja för alla fyra idrotter under säsongen 2023/2024. Varje sektion har i häftet värdecheckar till ett värde av 1500 kronor vardera.

 

Varför tar vi fram AIK-häftet?

AIK är en klubb med flera idrotter. Vi anser att vi tillsammans måste hjälpas åt för att göra varandra, och i slutändan AIK som klubb, starkare. Med detta initiativ är vår målsättning att fler AIK-supportrar på ett enkelt sätt ska kunna ta del av fler olika idrotter under AIK:s fana. Vi vill även ge supportrar möjligheten att upptäcka fler sporter och få AIK-familjen att växa såväl på Ritorp, Hovet, Vasalundshallen och Solnahallen. Vi tar fram AIK-häftet för en starkare förening, för ett AIK.

 

Vad ingår i AIK-häftet?

I AIK-häftet, för 999 kronor, får du bland annat möjlighet att gå på över 40 olika AIK-matcher i fyra olika sporter. Du får dessutom rabatt på säsongskort och merchandise. Du får med AIK-häftet möjligheten att testa en ny sport du kanske inte tittat på live innan, eller ta med en vän till din favoritsport.

 

Vart köper jag häftet?

För att köpa ditt AIK-häfte går du till https://biljetter.aikhockey.se/aikhaftet. I dagsläget kan vi enbart erbjuda betalning med Swish, men vi ser över möjligheten att framöver kunna erbjuda fler betalningsalternativ.

Svartgula framgångar i Final Four 2023
2023-05-08 21:10
Foto: Joel Rosén, joelrosen.media

Under helgen 5-7 maj var det dags för Sveriges bästa ungdomslag att göra upp om USM och FInal Four i Fyrishov, Uppsala. AIK Basket Herrar U21, Flickor U16 och Flickor U15. Det blev en framgångsrik helg för AIK Baskets tre lag, ett guld, två brons och fyra spelare i All-Star. 

 

Flickor U15 inledde helgen med att ta sig till final mot Central Basket som de besegrade med 60-55 och är därmed svenska mästare! Amalia Andersson och Edel Hjelle blev uttagna till All-Star Team för sin åldergrupp.

 

Både Flickor U16 och Herrar U21 förlorade sina semifinaler men tog sedan revansch och båda lagen knep bronsmedaljen. Lina Masrour och A-lagets talangfulla Benjamin Yombi de Yombi blev även de uttagen till respektive All-Star Team. 

 

Stort grattis till våra spelare och ledare!

 

Bilder och filmer från helgens Final Four kan du hitta på svensk baskets sociala medier:
Facebook: https://www.facebook.com/svenskbasket/
Instagram: https://www.instagram.com/basketse/

Summer Day Camp 2023!
2023-05-04 14:08
Summer Day Camp 2023

AIK Basket arrangerar Summer Day Camp 19-22 Juni för spelare födda 2008-2014.
Det bjuds på en massa intensiv träning, tävling och andra aktiviteter.

 

Plats: Vasalundshallen
Tid: 9:30 – 15:00

 

Fokus för detta camp I de äldre åldrarna är utvecklande och utmanande träning för att nå nästa nivå. Detta inkluderar er individuella skills och beslutsfattande I olika spelsituationer.

 

För de yngre åldrarna är det basketens fundamentala kunskaper som ska läras ut och ha en massa kul på vägen! 

 

Det kommer att vara en hel del spännande spelare/coacher på plats som haft lovande prestationer denna säsong:

 

Elias Nilsson - Spelade denna säsong spelat och haft en ledande roll I AIK Basket (SuperEttan)

 

Camilla Flefil - Tidigare aktiv I AIK Basket och har denna säsong spelat för Barry Univeristy i Miami.

Vanessa Jurewicz - Har denna säsong spelat för McCook Community college I Nebraska.

 

Detta ingår:
- Måltider: Lunch + Mellanmål

- T-shirt & Vattenflaska

- En massa bra/intensiv/rolig träning

   

Lägerkostnad: 1300:-

Inbetalning sker till AIK Basket Bankgiro 5274-9405. Ange namn vid inbetalning

 

Betalning görs I samband med anmälan eller allra senast vid sista anälningsdatum.

Markera betalning med deltagares namn och årgång.

Vid senanmälan tillkommer en avgift á 200 kr. Detta självklart om det fortfarande finns plats.

 

Anmälan tilldelas I turordning så vänta inte för länge med att anmäla er.

Sista dag för anmälan: 2023-05-20

 

Anmäl dig här!

 

Bästa Hälsningar

AIK Basket

Tävlingssäsongen över för AIK:s dam- och herrlag
2023-04-13 11:40

Trots att det fortfarnde är full fart i våra baskethallar med barn- och ungdomsverksamheten har nu AIK Baskets dam- och herrlag spelat klart i sina respektive serier för säsong 2022/2023. 

 

Få har nog missat damlagets starka säsong när man näst intill gick igenom Basketettan obesegrat (23 vinster, 1 förlust) och blev seriesegrare. Mycket tyder på att damlaget får grönt ljus för att spela i högsta serien SBL nästa säsong. 

 

Herrlaget etablerade sig som ett mittenlag, slutade på en sjundeplats och tog sig till kvartsfinal mot tvåan Helsingborg.

 

AIK Basket vill rikta ett stort tack till alla spelare, tränare, funktionärer, publik och partners för dam- och herrlagets tävlingssäsong 2022/2023. 

Damlaget ett stort steg närmare SBL Dam 2023/2024
2023-04-07 17:45

Sedan säsongen i Basketettan Dam tog slut har AIK Basket arbetat med sin ansökan om spel i högsta ligan SBL Dam kommande säsong. Klubben har bland annat haft hearing med SBBF Elitlicensnämnden (ELN) och presenterat sin verksamhet och budget.

 

Nu har ELN beslutat att utfärda elitlicens till AIK Basket för spel i SBL Dam 2023/2024. Därmed är ett stort steg taget för att damlaget ska få spela i högsta ligan nästa säsong. Nu väntas Förbundsstyrelsen att inom kort fatta beslut om förbundsserieindelningen.

 

Ordförande Robert Jönsson kommenterar beskedet:
- Det är väldigt glädjande att Elitlicensnämnden har beviljat AIK Basket elitlicens för SBL Dam nästa säsong! Vi har varit trygga i det vi har presenterat kring vårt damlag och vår verksamhet. Vårt mål har hela tiden varit att AIK ska spela i högsta ligan och vi tror vi kan bidra till ett ökat intresse. Även om ligan redan har hälsat oss välkomna väntar vi nu bara på det formella beskedet. 

 

Mer i samma ämne
https://www.basket.se/nyheter/samtliga-elitlicenser-for-2023-24-ar-nu-beviljade/
https://www.aikbasket.se/nyheter/?ID=267591&NID=1008966

Nyheter från våra lag
Mini-gnagarna, 17/05 07:53 
F08, 09/05 11:29 
Mini-gnagarna, 04/04 08:56 
Mini-gnagarna, 23/02 13:41 
P08, 12/02 10:02 
Damer B, 29/01 19:13 
 
Våra partners