SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till
 
Herrlagets säsong drar igång med Stockholmsderby
2023-09-15 21:00

I helgen kör herrlaget igång säsong 2023/2024 i Superettan med ett hemmaderby mot Fryshuset i Vasalundshallen, söndag 17 september kl. 17.00. Vi tog pulsen på sportsligt ansvarige Jacob Ljungqvist om hur läget är i truppen, vilken målsättning man har med säsongen och vilka spelare vi ska ha ett extra öga på. 

 

Nu med lite perspektiv, hur tycker du att fjolsäsongen blev?
- Vi hade ett riktigt tufft 2021/2022 och inför fjolåret bytte vi huvudtränare till Fred Drains och assisterande Anthony Skaff. Första halvan av säsongen var mer för dem att komma in i vår verksamhet med ett ganska ungt och oprövat lag, där vår stjärnspelare Erkan Inan blev skadad tidigt under säsongen. De tog oss ändå till slutspel och det var ett godkänt resultat. Framför allt så utvecklades flera av våra spelare, både unga och gamla där till exempel Elias Nilsson och Benjamin Yombi de Yombi tog riktigt fina kliv. Elias blev ordinarie point guard i Superettan och Benjamin blev finsk U-landslagsman och blev amerikansk college spelare.

 

Vad har hänt sedan säsongen avslutades i maj? 
- Det var varit ganska mycket att göra då vi tidigt beslutade att vi behöver få till vår generationsväxling. Samtidigt som vi tog ett gemensamt beslut att vi ska satsa på ett lite mindre men snabbare och aggressivare lag 2023/2024. Detta har betytt att jag tillsammans med coachteamet fått arbeta hårt med att hitta rätt spelare som passar vår nya spelstil. Där känner vi idag att vi har hittat rätt och vi har ett otroligt spännande lag inför säsongen.

 

Hur ser du på truppbygget - är vi klara för tillfället?
- Vi är klara som det ser ut nu för hela säsongen, däremot är en trupp aldrig riktigt satt då de alltid sker förändringar på grund av övergångar och skador. 

 

Några korta med Jacob om herrlaget

Målsättning/placering? 
- Vi ska vara bättre än förra säsongen och komma topp 6 samt vinna en slutspelsmatch.

 

Årets genombrott? 
- Jag tror att i år är året då Valter Lumpus kommer bli en ledande spelare i Superettan. Han har varit med i laget ett par säsonger men inte riktigt fått det att lossna fullt ut, men vi vet vilken potential han har. 

 

Lagets MVP?
- I år har vi ett spännande lag men kanske inte lika många etablerade spelare som tidigare. Detta gör att vi måste etablera vår lagmaskin och bibehåller den fullt funktionell under säsongen för att vi ska lyckas.

 

Årets match att se fram emot? 
- Enkelt! Hemmaderbyt mot Djurgården blir speciellt. De var flera år sedan vi möttes senast och även om vi kanske inte ska förvänta oss det publiktryck som varit i tidigare derbyn så är det något vi önskar och hoppas på.

 

Lagets artist? 
- Nyförvärvet Nassim Mraby från Huddinge är en otroligt härlig karaktär både i spelstil, känslor och som lagkamrat. Jag tror många av våra supportar kommer känna att han har en tilltalande spelstil och attityd.

 

Några sista ord till alla supportrar?
- Kom och stöd oss! AIK Baskets ungdomsverksamhet mår riktigt bra och nu ser vi många av våra egna produkter slå igenom ordentligt i A-lagen (både herr- och dam). Det är dags att visa basketsverige vilket tryck AIK Basket och AIK-familjen kan leverera! Basket är en fanatiskt kul sport att titta på och det är inte många idrotter där supportrarna får komma så pass nära spelarna som i basketen. Samt att årets upplaga kommer vara otroligt kul att titta på med den intensitet och vilja som vi ska spela med!

 

Kom och stötta herrarna i hemmaderbyt mot Fryshuset, nu på söndag kl. 17.00 i Vasalundshallen. 
Du kan köpa biljetter online (länk) eller betala inträde med Swish. 

 

Hela truppen hittar du här och spelarpresentationer kan du hitta på AIK Baskets social kanaler Facebook och Instagram.

Dam- och herrlagets träningsmatcher
2023-08-26 13:00
Foto Joakim Hall

Nu är både dam- och herrlagets träningsmatcher under försäsongen klara. 

 

Herrlaget spelar tre hemmamatcher i Vasalundshallen och möter SBL-laget Uppsala Basket, Alvik Basket från Basketettan samt finska Drive Academy från Esbo. Damlaget förbereder sig inför SBL-säsongen genom att möta Alvik Basket i ett dubbelmöte samt Södertälje BBK.

 

Damlaget

Datum Tid Lag Hall
Söndag 3 september 16.00 Alvik - AIK Åkeshov
Lördag 9 september 17.00 SBBK - AIK Vasalundshallen
Söndag 10 september 15.00 AIK - Alvik Vasalundshallen

 

Herrlaget

Datum Tid Lag Hall
Lördag 26 augusti 15.00 AIK - Uppsala Vasalundshallen
Söndag 27 augusti 14.00 AIK - Alvik     Vasalundshallen
Lördag 2 september 14.00 AIK - Drive Academy Vasalundshallen

 

Kom och stötta lagen inför kommande säsong och hälsa våra nya spelare välkomna till AIK. Fri entré för samtliga matcher i Vasalundshallen. 

Kickoff Camp 14-17 Augusti
2023-08-06 19:08
Kick-off Camp 14-17 Augusti!

AIK Basket arrangerar Kickoff Camp 14-17 Augusti för spelare födda 2008-2016.
Målet med detta camp är att rivstarta säsong med mängd träning, både basketspecifikt och fysiskt/mentalt. Ett ypperligt tillfälle att kickstarta säsongen med sitt lag!
 
Plats: Vasalundshallen
Tid: 09.30 - 15:00
 
För spelare födda 2008-2010 kommer det vara väldigt intensivt och mycket spelmoment för utveckling av spelförståelsen.
 
För spelare födda 2011-2015 kommer det självklart också vara väldigt intensivt med mycket träning och spel. Dock lite mer fokus på de fundamentala delarna av basketen. Mycket individ baserad träning!
 
Huvudledare för detta camp är vår resignade A-lagspelare och coach.. Elias Nilsson.
 
Till campet ingår: 
Måltider varje dag och en hel del utvecklande/intensiv träning
 
Anmälan: Tilldelas i turordning så vänta inte för länge med att anmäla er.
 
Lägerkostnad: 999:- 
Betalning sker till AIK Baskets Bankgiro 5274-9405
 
Betalning görs i samband med anmälan eller allra senast före 13 Augusti.
Markera betalning med deltagares namn och födelseår.

Länk för anmälan:
https://forms.gle/NywXe9Z9Pkg7ZyGy5

Vid frågor eller funderingar, vänligen mejla till camp@aikbasket.se

Bästa hälsningar
AIK Basket
Lagkapten Ebba blickar framåt
2023-07-08 13:15
Foto: Joakim Hall

Vi bad damlagets lagkapten Ebba Stenman se tillbaka på förra säsongen och hur det nu ska bli att få spela ligaspel i SBL. 

 

Hej Ebba. Nu med lite distans till fjolsäsongen, hur ser du på er prestation?
- Föregående säsong var bland de bättre jag personligen har haft genom karriären. Den största anledningen till det är självklart laget vi haft där vi haft en blandning mellan spelare med rutin och ung talang som har skapat en väldigt bra träningsmiljö men sen också föreningen, tränarna och de andra runtomkring oss som har gett oss förutsättningarna. Förutom att nå målet som var att vinna serien för att sportsligt avancera oss för SBL-dam så gav säsongen oss självförtroende och stabiliteten för att bygga på vad vi börjat med till nästa säsong. 

 

Hur ser du på kommande uppgift med ligaspel i SBL?
- Nästa år kommer bli helt annorlunda och mycket tuffare då nivån är betydligt högre men jag vill ändå tro att vi har genom föregående år förberett oss och byggt upp en grund att stå på. Sen känns de självklart väldigt stort att få göra detta med AIK. Denna klubb är något speciellt och betyder enormt för mig då det är i den här klubben som kärleken för sporten började och jag spenderade mina ungdoms år i. Nu är vi tillbaka i högsta serien där AIK hör hemma och det känns sjukt bra.

 

Kom och stötta Ebba och AIK Baskets fantastiska damlag kommande säsong - basket ska upplevas på plats!

Följ AIK Basket på sociala medier
2023-06-18 16:00
AIK Basket finns utöver hemsidan på Facebook, Instagram och Linkedin

Säsongen må va över men AIK Basket går inte i något viloläge. Håll dig uppdaterad genom att följa AIK Basket på sociala medierna Facebook, Instagram och Linkedin!

 

Genom att följa AIK Basket på våra olika kanaler får du en inblick i bland annat spännande nyheter kring dam- och herrlagets spelartrupp och truppförändringar, klubbens sociala aktiviteter i samhället, match- och medlemsinformation och annan intressant klubbinformation. 

 

Du hittar AIK Basket på:

Facebook: https://www.facebook.com/AIKbasket

Instagram: https://www.instagram.com/aikbasket/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/aik-basket/

Nyheter från våra lag
 
Våra partners