SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till

AIK Basket ansöker om att gå upp till SBL Dam
2023-03-15 15:00

Inför säsongen gjordes en satsning på AIK Baskets damlag med mål att utmana om en plats i landets högsta serie SBL Dam. Med en omgång kvar att spela är det redan klart att AIK blir seriesegrare av Basketettan Dam Norra efter en överlägsen säsong och är därmed sportsligt kvalificerade till SBL Dam. 

 

Efter en ekonomisk och organisatorisk analys har nu AIK Baskets styrelse beslutat att anmäla till Svenska basketbollförbundet att vi vill fortsätta vår satsning på damlaget och därmed att spela i SBL Dam nästa säsong. Förbundet kommer därefter att göra en prövning för att se om AIK klarar ligans krav innan slutgiltigt besked kan ges. 

 

- Det här är en fantastisk möjlighet för vår förening, våra spelare och vårt närområde. AIK hör hemma i SBL Dam. När processen är klar kommer beskedet att kommuniceras ut i våra informationskanaler, säger AIK Baskets ordförande Robert Jönsson.

AIK Basket vinner Basketettan dam norra!
2023-03-11 18:35

Med en match kvar att spela är det nu redan klart att AIKs damlag blir seriesegrare och vinner Basketettan dam norra.

 

Söndag 2 april spelar AIK sista matchen för säsongen, hemma mot KFUM Lidingö.

Kom och gratta damlaget till en otrolig säsong!

Sportlovscamp 2023 with Fred and Drew
2023-02-02 13:32
AIK Basket öppnar anmälan för "Sportlovscamp with Fred and Drew"
 
Utveckla dina praktiska och teoretiska basketkunskaper samt var med på en massa andra roliga aktiviteter. Träningen denna vecka kommer att vara fys- och basketorienterad träning. Fokus kommer att ligga på individens fundamentala egenskaper tillsammans med en massa beslutsfattande träning!
 
Deltagarna kommer att delas upp i flera grupper baserat på ålder och passande nivå.
Upplägg för veckan ser ut på följande vis: 3 Basketpass per dag inklusive:
1) 1-2 teoripass under veckan (fokus off court / on court)  
2) 1-2 fyspass under veckan (fokus kordination och explosivitet)

För vilka:
Spelare födda 2008-2015

Datum:
Sportlov v.9  (27/2 - 2/3)
Tid: 9.30 - 15.00

Plats:
Vasalundshallen

Ledare
Fred Drains (Herr A-lags tränare)
Andrew Ferguson (Spelare i A-laget samt tidigare tränare i föreningen)
Mark Celedon (Herr B-lags tränare)
Samt flertalet ledare från AIK Baskets äldre ungdomsled.
 
Måltider:
Lunch
Mellanmål
 
Lägerkostnad:
1 300 kr
 
Vad ingår:
All info ovan gällande träning och aktiviteter.
Samt camp t-shirt.
 
Anmälan:
Inbetalning sker till AIK Basket Bankgiro 5274-9405. Ange namn vid inbetalning.
Sista dag för anmälan 13/2
 
 
Bästa hälsningar
AIK Basket  
Öppet hus i Vasalundshallen
2022-12-26 21:00

För alla spelsugna spelare som väntar på att ordinarie träning ska köra igång, AIK Basket håller öppet hus i Vasalundshallen under mellandagarna för alla åldrar!

 

25-30 december kl. 11.00-17.30. 

Välkommen!

Kort om AIK Baskets årsmöte 2022
2022-12-21 20:45

Tisdagen den 20 december höll AIK Basket ordinarie årsmöte för 2022–2023 i Solna Gymnasiet.

 

AIK Baskets ordförande Robert Jönsson föredrog verksamhetsberättelsen för verksamhetsår 2021–2022. Efter två säsonger med stort fokus på pandemirestriktioner har styrelsen detta år kunnat arbeta med flera frågor som mer berör sporten och vart klubben är på väg i framtiden.

 

Klubbens ekonomi är något styrelsen kontinuerligt har jobbat hårt med då den har varit väldigt ansträngd, samt alla utmaningar en pandemi tillfört. Glädjande kan AIK Basket nu meddela att alla externa skulder är avbetalade, klubbens likviditet är bättre och vi är bra rustade för att inbringa fler intäkter. Detta har bland annat lett till att AIK Basket har kunnat anställda en ny resurs på deltid till kansliet, David Kidane, som tillsammans med verksamhetsansvarige Mark Celdeon kommer stötta den dagliga verksamheten och våra fantastiska tränare, ledare och funktionärer. 

 

Styrelsen har även tagit fram en verksamhetsplan för klubbens verksamhet, ett styrande dokument som bland annat beskriver förhållningssätt, mål, policys med mera samt inrättat att alla klubbens lag ska ha en föräldraförening för att stärka upp planering, verksamhet och uppföljning. En mer utförlig presentation över vem som gör vad i AIK Basket kommer inom kort att presenteras i en "lära känna personerna inom AIK Basket"-serie på AIK Baskets webbplats samt sociala medier.

 

Det har även varit valår där AIK Basket tillsammans med intresseorganisationen Solna SAM har uppvaktat Solna kommun och skapat opinion, viket bidragit till att kommunens idrott blev en het valfråga. Samtliga lokala politiska partier signalerade under valåret att idrottsfrågorna behövde få mer utrymme där bland annat förslag om upprustning av Vasalundshallen samt Solnahallens framtid är aktuella och ser väldigt spännande ut. Detta ser styrelsen som en väldigt prioriterad fråga med tanke på att A-lagsverksamheten siktar mot högsta ligorna och att vi har flertalet väntelistor för barn- och ungdomsverksamheten. 

 

På tal om sporten, det gjordes inför denna säsong en sportslig satsning på AIK Baskets båda representationslag samt deras sportsliga ledningar. Damlaget gör en satsning mot högsta ligan SBL där bland annat en ny huvudtränare i Ridwan Chowdhury och sportchef i meriterade Viktor Bengtsson togs in och damlaget toppar tabellen med 13 av 14 vinster inför juluppehållet. Herrlaget tog in basketprofilen Fred Drains som ny huvudtränare och byggde om truppen med stort fokus på egenutvecklade AIK-produkter, med nu tre raka segrar och siktet uppåt i tabellen. 

 

Årsmötet valde att förlänga Robert Jönsson som ordförande med ytterligare ett år. För omval valdes Jacob Ljungqvist, Kia Dorougidenis och Selamawit Berhe till ytterligare två år. Det röstades även in tre nya in i styrelsen, både nya och välbekanta namn. AIK Basket välkomnar tillbaka Stefan Jovanovic som tillsammans med Adam Lockner var initiativtagarna till att AIK Basket bildades via ett extra årsmöte 2015. Stefan är något av en visionär som brinner för AIK och svensk basket och som förekommer i diverse basketpoddar. Utöver Stefan röstades Lars Sandström med lång erfarenhet inom Stockholmsbasketen och Jesper Silvanius, basketförälder i klubben med sälj- och marknadsinriktning in som ledamot samt suppleant. 

 

Sittande valberedningen valde enligt plan att lämna sitt uppdrag och en ny valberedning röstades in inför kommande verksamhetsår, där bland annat damlagets profil Ebba Stenman valdes in. AIK Basket vill tacka de styrelseledamöter och valberedningen som nu lämnar efter att ha gjort AIK Basket starkare, och välkomnar in de nya i styrelsen och i valberedningen.

Nyheter från våra lag
 
Våra partners