SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till
 
Väskförbud på AIK Baskets förbundsmatcher i Vasalundshallen
2023-11-24

På grund av den ökade hotbilden i samhället har polismyndigheten infört ett väskförbud för större evenemang. Det innefattar AIK Baskets alla förbundsmatcher, dvs. damlaget i SBL Dam, herrlaget i Superettan och utvecklingslaget herr i Basketettan. Det betyder att du som åskådare inte får lov att ta med dig någon typ av väska till våra kommande matcher fram till annat kommuniceras.

 

Inga väskor (inklusive handväskor, tygpåsar, ryggsäckar och så vidare) får medtagas in i hallen, med undantag för väskor som behövs på grund av medicinska skäl eller skötväskor. 

 

Då AIK Basket inte har möjlighet att förvara väskor hoppas vi på förståelse kring beslutet från dig som åskådare så att vi kan fortsätta ha trygga och underhållande matcharrangemang. Lämna därmed väskan hemma eller i bilen innan du kommer till Vasalundshallen och stöttar våra lag till svartgula segrar. 

 

Läs mer om väskförbudet på svenska polismyndighetens webbplats:
https://polisen.se/aktuellt/nyheter/nationell/2023/november/beslut-om-totalt-vaskforbud-pa-idrottsevenemang/

Tack kapten Serkan Inan!
2023-11-22 15:30

Ikväll i samband med derbyt mot Djurgården kommer AIK Baskets främsta klubbikon att tackas av - kapten Serkan Inan. Serkan var en av profilerna som skrev på för nybildade AIK Basket 2015. Med sin erfarenhet, sitt ledarskap och spets på planen har Serkan bidragit stort till både det sportsliga och att skapa en kultur inom AIK Basket samt har varit tillsammans med lillebror Erkan en av Superettans stora profiler. 

 

Serkan slog igenom som en stor talang i Solna Vikings ungdomslag P86 och fortsatte sin inhemska karriär i Solna Vikings A-lag innan det var dags att testa lyckan i turkiska ligan, där han bland annat har representerat storlaget Fenerbahçe. Under sin karriär har Serkan även representerat svenska landslaget. Som den naturliga ledare Serkan är valde han bort pengarna i turkiska ligan för att komma hem till Sverige när pappa Mehmet tragiskt gick bort och tillsammans med Erkan tog över familjens restaurang i Sundbyberg. 

 

I en tidigare intervju till Superettans hemsida har Serkan uttryckt sin kärlek till klubben och hur han ser på AIK Basket inom svensk basket.

 

- Jag har alltid varit AIK:are och det är en stor anledning till att jag hoppade på projektet från början. Jag vill göra något speciellt och sätta avtryck i AIK. Det är mitt sätt att ge tillbaka. Förhoppningen är att jag kommer att vara inblandad i klubben även efter att jag har slutat som spelare. Jag vill att basketen ska växa i Sverige och där kan AIK med sitt starka varumärke vara extra viktigt.

 

Med sina 37 år fyllda är det nu dags för Serkan att lägga skorna på hyllan. Tack för allt kapten - nu börjar ett nytt kapitel i din AIK Basket-historia. 

 

Se herrlagets hälsningar och hör Serkans reaktion från gamla lagkamrater och unga spelare som vuxit upp med Serkan som förebild:

Se filmen på AIK Baskets Instagramkonto

Derbyinformation AIK - Djurgården
2023-11-22 14:34

Viktig information till dig som publik inför derbyt AIK - Djurgården.

 

Slutsålt - biljettinfo

Det har varit stort intresse för matchen som nu är slutsåld och endast ni med förbokade biljetter kommer att kunna gå. Det kommer inte vara möjligt att köpa biljetter vid entrén och ni med AIK-häftet utan förköpsbiljett kommer tyvärr inte få plats.  Var förbered med biljetten vid entrén så det går smidigare med insläpp. 

 

Entrén och insläpp öppnar kl. 18.00. Var ute i god tid då det kommer mycket publik. 

 

Särskild information har gått ut internt till AIK Baskets ungdomslag för de spelare med biljett. Respektive lag ska samlas utanför entrén och gemensamt gå in och prickas av via lista. 

 

Väskförbud

Med anledning av polismyndighetens nya väskförbud på större evenemang kommer du inte att komma in med väska, tygpåsar eller liknande till matchen. AIK Basket kommer inte att kunna omhänderta din väska under match. 

 

Läs mer om väskförbudet:

https://www.aikbasket.se/nyheter/?ID=267591&NID=1092877

 

Avtackning av klubbikonen Serkan Inan

I samband med derbyt kommer AIK Baskets främsta klubbikon Serkan Inan att tackas av innan matchstart. Var på plats i tid och ge Serkan det tack han förtjänar. 

 

Stort tack för visad förståelse. Heja gnaget!

AIK Moms vill bli fler!
2023-10-30 21:00

Visste du att det finns ett amatörlag inom AIK Basket familjen som heter AIK Moms? Nu söker de flera som vill träna ihop och ha kul med mottot "Basketball has no age". 

 

AIK Moms har funnits länge och är en blandning av glada amatörer och spelare med erfarenhet att ha spelat basket på olika nivåer. Hos AIK Moms är alla som definierar sig som tjejer hjärtligt välkomna och de spelar för att ha kul, träna tillsammans och för att de gillar basket.

 

Träningarna hålls i Vasalundshallen på tisdagar kl. 20.30. 

 

Kontakta Annika Malmborg på 0736-734211 om du är intresserad av att spela med AIK Moms eller om du undrar något. Du är hjärtligt välkommen!

 

AIK Moms finns även på Facebook:

https://www.facebook.com/AIKMoms/

AIK Basket uppmärksammar kampen mot bröstcancer
2023-10-19 21:30

Likt förra säsongen uppmärksammar AIK Basket rosa bandet och kampen mot bröstcancer under oktober månad. När damlaget möter Högsbo lördag 21 oktober och när herrlaget tar emot Norrort söndag 29 oktober kommer Vasalundshallen att färgas rosa.

 

Kom och stötta våra svartgula spelare samt kampen mot bröstcancer!

 

Läs mer på Bröstcancerförbundets hemsida om hur du kan bidra. 

https://brostcancerforbundet.se/om-oss/rosa-bandet/

Nyheter från våra lag
P13 Svart, 27/11 13:36 
F08, 12/11 18:51 
P13 Svart, 09/11 20:22 
Mini-gnagarna, 01/11 13:44 
F08, 10/10 13:48 
 
Våra partners