SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till

Ridwan Chowdhury blir ny huvudtränare för damlaget
2022-05-14 11:00
Sportchef Viktor Bengtsson med huvudtränare Ridwan Chowdhury

Arbetet med att tillsätta den sportsliga ledningen inför kommande säsong fortsätter. Nytillträdda sportschefen för AIK Basket Dam, Viktor Bengtsson, välkomnar Ridwan "Ridde" Chowdhury som ny huvudtränare för damlaget. Ridde som tog över som huvudtränare för herrlaget under denna säsong ser nu fram emot att få leda damlaget mot målet SBL Dam. 

 

Sportchef Viktor Bengtsson kommenterar sin första ledarförstärning inför kommande säsong:

- Vi är otroligt glada att knyta Ridde till vårt damlag kommande säsong. På resan mot SBL Dam är Ridde en viktig pusselbit och vi ser fram emot att se hans prägel på laget kommande säsong.

 

AIK Basket önskar Ridde lycka till med sitt nya uppdrag. 

Viktor Bengtsson ny sportchef för AIK Basket Dam
2022-05-04 20:30

AIK Basket fortsätter att stärka den sportsliga ledningen inför kommande säsong med ännu en profilvärvning då klubben har gjort klart med Viktor Bengtsson som ny sportchef för AIK Basket Dam.

 

Viktor har bland annat varit huvudtränare för damlaget i Södertälje BBK (då under namnet Telge Basket) i SBL Dam samt assisterande tränare för svenska damlandslaget. Han har även varit video scout åt damlandslaget och åt Södertälje Kings när huvudtränaren hette Vedran Bosnic och dominerade SBL Herr i många år, en analysförmåga som damverksamheten kommer ha stor nytta av.

 

Jacob Ljungqvist, senioransvarig i AIK Basket, kommenterar valet av Viktor Bengtsson som ny sportchef för AIK Basket Dam:

- Vi är otroligt glada över att lyckats knyta Viktor till AIK Basket. Han blir en viktig pusselbit i vår ambition att skapa en organisation som klarar av SBL Dam i närtid. Med Viktor i AIK har vi någon med djup kunskap om vad som krävs för att vara konkurrenskraftig i SBL Dam. Sen är det en bonus att han har internationell erfarenhet från A-landslag vilket kan hjälpa våra talanger att få rätt stöttning för att maximera chansen att nå hela vägen från U till A, inte bara på klubbnivå men även landslagsnivå.

 

AIK Basket hälsar Viktor Bengtsson välkommen och lycka till med nya uppdraget!

Basketprofilen Fred Drains ny huvudtränare för herrlaget
2022-05-03 21:00
AIK Baskets ordförande Robert Jönsson tillsammans med herrlagets nya huvudtränare Fred Drains

AIK Basket gör en profilvärvning och är överens med Fred Drains som ny huvudtränare för herrlaget. 

 

Fred Drains är en ikon inom svensk basket, som en av Sveriges mest framgångsrika basketspelare. Fred växte upp utanför Salem i delstaten New Jersey, USA och kom till Sverige 1993 där han började sin svenska karriär i Tranås. Många minns säkert honom främst från sina år i Norrköping Dolphins och Plannja Basket med meriter som MVP fyra gånger i Basketligan och fem SM-guld. Han har även spelat i Finland, Holland och Frankrike.

 

Fred Drains om varför han valt AIK Basket:
- I feel good to be part of such a prestigious organization. I´m really honored. Ever since AIK has been involved in basketball I have been interested in coaching in the club. This time the opportunity came up and it was hard for me to pass. I feel that all things happen for a reason and this was the right time for me to take the next step in my coaching career and build something.

 

Ordförande Robert Jönsson om herrlagets nya huvudtränare:
- Freds meritlista som spelare talar för sig själv. Vi är helt säkra på att han kan omsätta de erfarenheterna till att utveckla AIK Basket på både kort och lång sikt som tränare för herrlaget.

 

AIK Basket hälsar Fred välkommen och önskar lycka till!

Prova på rullstolsbasket med AIK Basket!
2022-04-29 20:30
Foto från Svenska Dagbladet.

Kom och prova på rullstolsbasket med AIK Basket.

 

Junior (cirka 10-17 år): måndagar kl. 17.30-18.30
Senior: fredagar kl. 19.00-20.30

 

I Solnahallen, Ankdammsgatan 46, Solna.
Det finns basketrullstol och boll att låna.

 

Kontakta parasport@aikbasket.se för att anmäla intresse, frågor och funderingar.

Läs annons som PDF

AIK Basket arrangerar det årliga Summer Day Camp!
2022-04-22 20:07

AIK Basket bjuder in till Summer Day Camp 13-16 juni och 20-23 juni för spelare födda 2007-2013.

 

Utveckla dina basketkunskaper och ha en massa skoj med vänner på och utanför basketplanen. Det bjuds på en massa träning, tävling och andra aktiviteter.

 

Plats: Vasalundshallen & Bagartorpshallen
Tid:  9:00-15:00.

 

Anmälan tilldelas i turordning så vänta inte för länge med att anmäla er.

Sista dag för anmälan till camps: 2022-05-20

 

I deltagaravgiften ingår lunch, mellanmål, t-shirt, vattenflaska med en massa rolig och utvecklande basketträning.

 

Pris: 1300:- per läger.

 

Betalning görs i samband med anmälan eller allra senast vid sista anmälningsdatum. Markera betalningen med barnets namn och årskull.
Swish: 1235110069

 

Länk för anmälan:

https://forms.gle/7gKhQDaJimYv5uyT6

 

Frågor gällande camp?

Mejla camp@aikbasket.se

 

Med vänliga hälsningar

AIK Basket

Nyheter från våra lag
 
Våra partners