SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till

Köp årskort till dam- och herrlagets hemmamatcher
2022-11-01 18:03
Missa inte chansen att se mycket basket för ett fantastiskt pris. För endast 995 kr kan du köpa årskort för säsong 2022/2023. Med årskortet kan du se alla AIK Baskets hemmamatcher i grundserien för damlaget i Basketettan Dam Norra samt för herrlaget i Superettan. Det motsvarar ett värde av 2500 kr ordinarie inträdespris.
 
Ta chansen att köp ett till dig, eller ge bort i present inför stundande fars dag eller till och med julafton! Kortet säljs i Vasalundshallens kiosk under dam-och herrlagets hemmamatcher och du betalar enklast via Swish.
 
AIK Baskets spelare och ledare kommer att få egna kort inom kort. Mer information om detta kommer att mejlas till lagens ledare för spridning och hantering. 
Svartgult blir rosa i helgen
2022-10-27 15:00

AIK Basket stöder kampen mot bröstcancer. På lördag spelar både dam- och herrlaget hemma i Vasalundhallen och i samband med det kommer Bröstcancerförbundet och rosa bandet att uppmärksammas. Du kan swisha en gåva till Bröstcancerförbundet via deras hemsida: https://brostcancerforbundet.se/stod-oss/swisha-en-gava/

Herrarna tar emot nykomlingarna Serbiska Kulturföreningen Sloga kl. 14.00 som inför helgen ligger på en femte plats med tre vinster och två förluster. Damerna spelar därefter kl. 17.00 mot tabellsexan KFUM Umeå som har fyra vinster och tre förluster.

Ta en heldag i Vasalundshallen och stötta våra fantastiska lag och kampen mot bröstcancer!

Hemmapremiär i Superettan för herrlaget
2022-10-14 15:45

Nu på söndag kl. 18.00 spelar herrlaget hemmapremiär i Vasalundshallen när man tar emot Huddinge Basket. Huddinge har spelat tre matcher där man har förlorat de två inledande men vann senast hemma mot Wetterbygden. 

 

Säsongen har nyligen börjat för AIK Baskets herrlag och man har hunnit spela tre bortmatcher men tyvärr har man inte lyckats ta med sig några poäng hem. Säsongspremiären var borta mot nykomlingen Tureberg från Sollentuna och det blev en poängrik match där AIK inte riktigt kom upp i förväntad nivå och förlorade med 104-93. Den andra matchen spelades i Småland mot Wetterbygden där hemmalaget lyckades få med sig vinsten med 91-85. Senast var herrarna på besök i Ockelbo och efter en svag matchinledning spelade man upp sig, men tyvärr inte riktigt lyckades behålla skärpan i slutet av matchen vilket ledde till att Ockelbo kom tillbaka och tog matchen till förlängning. I förlängningen var Ockelbo det hetare laget och de kunde ta hem vinsten.

 

I fjol hade AIK ett väldigt meriterat herrlag men laget hade det väldigt kämpigt och hamnade sist i Superettan. Inför denna säsong har klubben valt att satsa på lite yngre spelare för att bygga upp en ny grundplattform som kan leda laget mot högstaligan SBL inom några säsongen. AIK har tagit in Fred Drains som ny huvudtränare för laget och är en legendar inom svensk basket med meriter som MVP fyra gånger i Basketligan och fem SM-guld. Fred har visat sig väldigt skicklig på att utveckla yngre lag på seniornivå och det är den resan som vi nu får följa i Superettan med herrarna.

 

Kom och heja fram herrlaget till seger! Inträde betalas med kontant eller Swish i entrén. 

 

Sportchef Jacob Ljungqvist om säsongen och truppbygget:

- AIK går i år för att kvalificera oss för Svenska Cupen med marginal och vi siktar högre än fjolårets bottenplacering. Det är en ren nystart med ny coachstab och många nya spelare men även med några vi känner väl till som i Inan-bröderna samt hemvändarna Olle Welander och Elias Nilsson som samlat på sig erfarenheter utomlands som nu kommer till nytta. Samtidigt har vi flyttat upp några spännande talanger från vår ungdomsverksamhet, bland annat Benjamin Yombi de Yombi som kommer bli en intressant spelare att följa i år.

 

Utöver hemvändarna har AIK förstärkt med Robiel Gebriel från VGB och kommer agera backup pointguard till Valter Lumpus samt unga talanger i guarderna Noel Smeds och Ayman Hussein från Alvik Basket och forwarden Castor Wahlberg från Lidingö Basket. Amerikansksvenska center Gustaf Eric Sralla har plockats in för att ge laget lite längd tillsammans med det stora nyförvärvet Cenk Şekeroglu som kommer från spel i Turkiska TBL där han gjorde 36 matcher och snittade 26,8 minuter, 9,1 poäng och 7,1 returer per match för Sigortam.net. Cenk tillsammans med Hugo Åkerhielm (som varit skadad) är de enda som hittills inte spelat någon match i Superettan i år. Båda är spelklara inför helgens drabbning mot Huddinge Basket.

 

Kvar i laget från förra säsongen är Erkan Inan, Serkan Inan, Dante Toomson, Andrew Ferguson, Hugo Åkerhielm och Valter Lumpus.

Hemmapremiär i Basketettan för damlaget
2022-10-07 16:00

Säsongen har nyligen börjat för AIK Basket Dam och man har hunnit spela dubbelmöte uppe i Luleå, knapp förlust mot RIG Luleå och vinst mot Luleå Stars, samt spelat och åkt ur Svenska Cupen mot Uppsala Basket. Nu till helgen är det fullspäckat schema för damerna då de först spelar derby borta mot jumbon KFUM Lidingö Basket lördag 8 oktober kl. 15.00. Därefter är det äntligen dags för hemmapremiär i Basketettan Dam Norra när man på söndag åter igen spelar mot Luleå Stars men denna gång i Vasalundshallen, kl. 15.00. 

 

Kom och heja fram damlaget till seger! Inträde betalas med kontant eller Swish i entrén. 

 

Damlaget gjorde en stark fjolsäsong och inför denna är det tydligt att klubben gör en satsning där målet är att inom kort gå upp till högsta ligan SBL Dam. Inför säsongen har AIK förstärkt den sportsliga ledningen med välmeriterade Viktor Bengtsson som sportchef på damsidan samt tränaren Ridwan "Ridde" Chowdhury, senast som huvudtränare för herrlaget. 

 

Sportchef Viktor Bengtsson om säsongen och truppbygget:
- AIK går i år för att vinna serien! Grunden lades förra året med en tredje placering och att man kunde behålla stommen från förra årets spelartrupp gör att vi kan bygga vidare. Inför denna säsong har vi tagit in Ridde som huvudtränare, med Ridde får vi en taktiskt kunnig tränare och kan utnyttja våra styrkor i truppen under säsongen.

 

Till AIK kom Linnea Rosendal som spelade senast i Södertälje BBK. Hon kommer att ge oss den spets vi behöver för att vinna tuffa och tighta matcher. Vi har även värvat Stella (Styliani Gavriilidou) från Wetterbygden, en mycket lovande guard från Västervik. Även Felicia Visscher är ny i AIK som precis har avslutat sina studier i Stockholm.

 

Rutinerade gänget Ebba Stenman, Emma Edenbert, Louise Ovner, Hanna Isaksson och Veronika Mirkovic kommer stå för kontinuiteten och även sätta träningskulturen i AIK. Tillbaka i AIK är Martina Berg som har pluggat på NIU i Norrköping. Linn Heldenius spelar vidare och kommer ta stora kliv i år i utvecklingen. Therese Carlander, Vendela Lingqvist och Salina Teclemariam spelar vidare i AIK och är unga och hungriga. Ny i truppen i år är även Vilma Eklund och Maria Konjicki från AIK F06 lag.

Drains & Drews höstcamp 2022
2022-10-03 21:43

AIK Basket öppnar anmälan för "Drains & Drew Camp" 

 

Utveckla dina praktiska och teoretiska basketkunskaper samt var med på en massa andra roliga aktiviteter. Träningen denna vecka kommer att vara fys- och basketorienterad tillsammans med teoretisk utbildning kring mindset för egen utveckling och hur man kan arbeta mentalt för att nå utveckling (Innefattar bland annat träning, sömn & kost).

 

Deltagarna kommer att delas upp i flera grupper baserat på ålder och passande nivå. Upplägg ser ut på följande vis: 3 basketpass per dag inklusive 1-2 teoripass under veckan.
 

För vilka
Spelare födda 2007-2014


Datum
Höstlovet v.44  (31/10 - 3/11)
Tid: 9.30 - 15.00
 

Plats
Vasalundshallen


Ledare

Fred Drains - huvudtränare A-laget herrar
Andrew Ferguson - spelare i A-laget samt tidigare ungdomstränare i klubben
Mark Celedon - tränare B-laget herrar
Samt flertalet ledare från AIK Baskets äldre ungdomsled.

Måltider: Lunch, mellanmål

Lägerkostnad: 1 300 kr 
 

Vad ingår?

All info ovan gällande träning och aktiviteter, samt läger t-shirt + Vattenflaska

 

Anmälan

1300 kr. Inbetalning sker till AIK Basket bankgiro 5274-9405. Ange namn vid inbetalning.

Sista dag för anmälan 18/10 
 

Länk för anmälan:

https://forms.gle/oeB3qWiFweP7Eoty6

Nyheter från våra lag
 
Våra partners