SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till
 
AIK Basket tar in Islam Haddar som ny huvudtränare för damlaget
2024-06-13 14:00

Vi är oerhört glada att presentera Islam Haddar som ny huvudtränare för damlaget och välkomnar honom till AIK Basket. Islam har tidigare coachat i Tyskland och även i Tunisien där han är ungdomslandslags coach. 

 

Viktor Bengtsson, sportchef dam:
- Damlaget fortsätter sin resa i SBL Dam och hoppas i år kunna ta nästa steg genom en slutspelsplats som är målet för kommande säsong. Islam är rätt person för oss för att nå våra mål och resan går vidare.

 

Islem om att komma till AIK Basket och kommande säsong:
- I am super excited about the challenge that AIK is facing in the next season. I am confident that we can restructure the team and build a strong program around it. We need to start thinking of the talent we have, recruit more talent in Stockholm and build up a tailored solid system around them and then the sky is the limit.

 

Vi vill dessutom rikta ett stort tack till tidigare huvudtränare Ridwan "Ridde" Chowdry som coacha tillbaka AIK till SBL Dam och fick laget att spela en fantastisk basket. Lycka till i framtiden Ridde!

Negin Eskender utsedd till årets unga ledare!
2024-06-06 20:00
Negin, till höger, tar emot priset som årets unga ledare. (Foto: Stockholms Basketdistriktförbund)

Varje år delar Stockholms Basketdistriktförbund ut stipendier till personer som har utmärkt sig inom distriktets verksamhet och i år har de utnämnt AIK Baskets EB-ansvarig och ungdomsledare Negin Eskender till årets unga ledare. 

 

- Det känns fantastiskt att det man gör uppmärksammas, men även klubbens arbete, säger Negin om att ha blivit nominerad och vunnit priset.  

 

- Såklart hade det inte varit möjligt utan F10 och klubben. Min känsla efter att ha tagit emot priset är att det visar ett sammantaget arbete, från alla de som gett mig tips, tricks, förtroende och stöttning längst vägen. De är liksom vi alla som delar på utmärkelsen. 

 

Det var en överraskad huvudperson som inte visste att hon hade vunnit nomineringen.

 

- Jag skulle åka på finalen i FU14, samma åldersklass som jag coachar i AIK. Vårt lag tog sig inte hela vägen, men jag visste att det skulle bli en spännande match mellan de lagen som tog sig dit. Jag var helt ovetandes om vad som skulle hända, när jag hörde nomineringen. Jag tänker såklart att det inte är jag, och kollar ner i min telefon. Sen ropades mitt namn upp och jag fick en chock. 

 

Ett stort grattis till priset Negin och tack för det jobb du gör för AIK Basket!

 

Stockholms Basketdistriktsförbund nominering:
"Årets unga ledare lyckas på något magiskt sätt kombinera spel på relativt hög nivå med att coacha ungdomslag, engagera sig i att arrangera EB-omgångar mm. Hens positiva energi smittar även av sig på såväl andra ungdomar som föräldrar. Spelarna ser upp till denna person som en verklig basketförebild. I föreningens ledarakademi drar hen också ett hårt lass med att utveckla nya coacher. Årets unga ledare är, Negin Eskender från AIK Basket!"

AIK Summer Camp 2024
2024-05-24 13:50

Sommaren är här och det är även AIK Summer Camp!

 

Campet består av tre träningar per dag under fyra dagar. Det kommer att vara mycket fokus på individuella utveckling bestående mycket av koordination, teknik och fysträning - samt att deltagarna får med sig övningar de sedan kan göra själva under sommaren. För de yngsta kommer det fokuseras mest på koordination och en hel del teknik.

 

Plats: Vasalundshallen
Tid: 17-20 juni, kl. 9.30 - 15:00
Åldersgrupp: Spelare födda 2008-2016.
 
Lägerkostnad: 1199 kr
Betalning sker till AIK Baskets Bankgiro 5274-9405
 
Betalning görs i samband med anmälan eller allra senast före onsdagen den 12 juni. Markera betalning med deltagares namn och födelseår! 
 
Följ AIK Basket på sociala medier
2024-05-20 16:00
AIK Basket finns utöver hemsidan på Facebook, Instagram och Linkedin

Säsongen må va över men AIK Basket går inte i något viloläge. Håll dig uppdaterad genom att följa AIK Basket på sociala medierna Facebook, Instagram och Linkedin!

 

Genom att följa AIK Basket på våra olika kanaler får du en inblick i bland annat spännande nyheter kring dam- och herrlagets spelartrupp och truppförändringar, klubbens sociala aktiviteter i samhället, match- och medlemsinformation och annan intressant klubbinformation. 

 

Du hittar AIK Basket på:

Facebook: https://www.facebook.com/AIKbasket

Instagram: https://www.instagram.com/aikbasket/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/aik-basket/

AIK till semifinal - ny matchtid hemma
2024-04-17 19:00

Herrlaget tog sig vidare till semifinal i Superettan efter ett spännande dubbelmöte mot Tureberg när AIK gick vidare på målskillnad (båda lagen vann varsin match). Nu väntar dubbelmöte mot Uppsalalaget Sloga i semifinalen. 


AIK inleder än en gång på bortaplan för att sedan avgöra det hemma i Vasalundshallen. Notera att hemmamatchen har fått en ny matchtid på grund av att AIK Fotboll möter ärkerivalen Djurgården på en fullsatt nationalarena samma dag. 

 

Datum Match Arena
Fredag 19 april kl. 19.00 Sloga - AIK Upplands Bilforum USIF Arena
Söndag 21 april kl. 18.30 AIK - Sloga Vasalundshallen

 

Du kan köpa biljetter online i förväg på https://easytic.se/aik-basket/. Årskort och AIK-häftet gäller så länge det inte är slutsålt via förköpsbiljetter. Var ute i god tid med ditt biljettköp. 

 

Notera att det råder väskförbud på AIK Baskets hemmamatcher enligt polisens direktiv. Läs mer om polisens väskförbud här

Nyheter från våra lag
F08, 12/07 11:23 
P13 Svart, 14/05 15:30 
Mini-gnagarna, 28/03 07:35 
P13 Svart, 26/03 18:47 
 
Våra partners