SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till
 
AIK till semifinal - ny matchtid hemma
2024-04-17 19:00

Herrlaget tog sig vidare till semifinal i Superettan efter ett spännande dubbelmöte mot Tureberg när AIK gick vidare på målskillnad (båda lagen vann varsin match). Nu väntar dubbelmöte mot Uppsalalaget Sloga i semifinalen. 


AIK inleder än en gång på bortaplan för att sedan avgöra det hemma i Vasalundshallen. Notera att hemmamatchen har fått en ny matchtid på grund av att AIK Fotboll möter ärkerivalen Djurgården på en fullsatt nationalarena samma dag. 

 

Datum Match Arena
Fredag 19 april kl. 19.00 Sloga - AIK Upplands Bilforum USIF Arena
Söndag 21 april kl. 18.30 AIK - Sloga Vasalundshallen

 

Du kan köpa biljetter online i förväg på https://easytic.se/aik-basket/. Årskort och AIK-häftet gäller så länge det inte är slutsålt via förköpsbiljetter. Var ute i god tid med ditt biljettköp. 

 

Notera att det råder väskförbud på AIK Baskets hemmamatcher enligt polisens direktiv. Läs mer om polisens väskförbud här

Slutspel för AIK i Superettan herr
2024-04-08 20:51
Slutspelsträdet för Superetttan herr 2024

Grundserien i Superettan herr 2023/2024 avslutades i helgen och AIK har tagit sig till slutspel genom att placera sig på en andraplats i tabellen. Nu är det klart att herrarna möter Stockholmskonkurrenten och tabellsjuan Tureberg från Sollentuna i kvartsfinal. 

 

Kvartsfinalerna spelas i bäst av två matcher och AIK inleder borta på fredag 12 april för att sedan ta emot Tureberg hemma i Vasalundshallen på söndag 14 april kl. 18.00. Om AIK går vidare till semifinal möter man vinnaren av Huddinge och Sloga, även där i bästa av två matcher. Finalen avgörs i bäst av 3 matcher, där de bäst rankade laget börjar på hemmaplan, och sedan alterneras spelplats. I en eventuell final möter AIK vinnaren av semifinal mellan Högsbo/Helsingborg och Wetterbygden/Fryshuset.

 

Vägen till final för AIK

 

Match Datum Motståndare
Kvartsfinal 1 Fredag 12 april kl. 19.00 Tureberg (borta)
Kvartsfinal 2 Söndag 14 april kl. 18.00 Tureberg (hemma)
Semifinal 1 Fredag 19 april Huddinge/Sloga
Semifinal 2 Söndag 21 april Huddinge/Sloga
Final 1 Onsdag 24 april  
Final 2 Fredag 26 april  
Final 3 (om nödvändig) Söndag 28 april  

 

Du kan köpa biljetter online i förväg på https://easytic.se/aik-basket/. Årskort och AIK-häftet gäller så länge det inte är slutsålt via förköpsbiljetter. Var ute i god tid med ditt biljettköp. 

 

Notera att det råder väskförbud på AIK Baskets hemmamatcher enligt polisens direktiv. Läs mer om polisens väskförbud här

Väskförbud på AIK Baskets förbundsmatcher i Vasalundshallen
2024-03-21

På grund av den ökade hotbilden i samhället har polismyndigheten infört ett väskförbud för större evenemang. Det innefattar AIK Baskets alla förbundsmatcher, dvs. damlaget i SBL Dam, herrlaget i Superettan och utvecklingslaget herr i Basketettan. Det betyder att du som åskådare inte får lov att ta med dig någon typ av väska till våra kommande matcher fram till annat kommuniceras.

 

Inga väskor (inklusive handväskor, tygpåsar, ryggsäckar och så vidare) får medtagas in i hallen, med undantag för väskor som behövs på grund av medicinska skäl eller skötväskor. 

 

Då AIK Basket inte har möjlighet att förvara väskor hoppas vi på förståelse kring beslutet från dig som åskådare så att vi kan fortsätta ha trygga och underhållande matcharrangemang. Lämna därmed väskan hemma eller i bilen innan du kommer till Vasalundshallen och stöttar våra lag till svartgula segrar. 

 

Läs mer om väskförbudet på svenska polismyndighetens webbplats:
https://polisen.se/aktuellt/nyheter/nationell/2023/november/beslut-om-totalt-vaskforbud-pa-idrottsevenemang/

AIK Basket arrangerar Påsklovs Camp 2024!
2024-03-20 14:23
AIK Basket arrangerar  "Påsklov Camp" 1-3 April för spelare födda 2011-2016.
 
Målet med detta camp är att förbättra spelarnas teknik samt the decision making. 
 
Plats: Vasalundshallen
Tid: 09.30 - 15:00
 
Datum/åldersgrupper: 
1-3  April --> Spelare födda 2011-2016.
 
Camp Information (2011-2016)

Under de tre dagarna kommer det vara extremt mycket fokus på teknik samt koordination. Tanken är att spelarna ska förbättra sin koordination, teknik och kroppskontroll. Då det är 3 träningspass per dag (9 totalt) kommer ungefär 2 vara mycket fokus på teknik/koordination och 1 pass blir det mycket fokus på olika spelövningar som främjar och utvecklar spelarnas beslutsfattning.

 

Coacher och ledare på plats:
Elias Nilsson ( herrlagets kapten / coach AIK P08)

OBS!
Det kommer inte ingå någon mat. Deltagarna får ta med sig egen matlåda samt mellanmål.
Vi rekommenderar att man ta med sig, en matlåda (mycket kolhydrater) så barnen får mycket energi, en smörgås eller yoghurt till mellanmålet samt en frukt så barnet orkar dagen ut.
Möjligtvis något litet ifall det blir extra hungrigt men annars kommer våran kiosk även ha öppet ifall att det skulle behövas.
                                                                                                                                                                                                           
Anmälan:
 
 
Tilldelas i turordning så vänta inte för länge med att anmäla er.
 
Lägerkostnad: 599:- 
Betalning sker till AIK Baskets Bankgiro 5274-9405
 
Betalning görs i samband med anmälan eller allra senast före Torsdagen den 28 Mars 
Markera betalning med deltagares namn och födelseår! 
 
(Vid senamälan tillkommer avgift, 200kr)
 
Vi ses i hallen!
 
Vänliga hälsningar
Elias Nilsson
Lägerchef 
AIK Basket har JOYNAT!
2024-02-21 17:32

Under 2024 gör Folkspel sin största satsning sedan Bingolotto startade genom att lansera det digitala prenumerationslotteriet JOYNA. AIK Basket har tagit chansen att bli en lanseringsförening där vi får starta försäljningen den 3:e april!


En av vinsterna i JOYNA är att varje vecka har du som lottköpare chans att vinna 100 000 kr där även föreningen som sålde lotten vinner samma belopp! 

 

Michel Torneus hälsning till er som lanseringsförening (youtube.com)

Nyheter från våra lag
P13 Svart, 14/05 15:30 
Mini-gnagarna, 28/03 07:35 
P13 Svart, 26/03 18:47 
P16, 23/02 14:45 
 
Våra partners